Užsienio reikalų ministerija ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į Airiją, Ispaniją ir Maltą, kur sergamumas COVID-19 liga išlieka aukštesnis nei 15 susirgimų 100000 gyventojų per pastarąsias 14 dienų.

Vykstantys į kitas Europos ekonominės erdvės valstybes yra raginami imtis atsargumo priemonių. Ypač svarbu atkreipti dėmesį, kad sergamumo situacija gali pasikeiti labai greitai ir tai gali lemti būtinų apribojimų tiek užsienio valstybėse, tiek Lietuvoje atnaujinimą.

Atsižvelgdama į tai, kad pradėjo veikti Lietuvos, Estijos ir Latvijos tarpusavio Supratimo memorandumas dėl tarpusavio kelionių apribojimų žemės, geležinkelio, oro ir jūrų transportu panaikinimo ir bendradarbiavimo COVID-19 krizės metu, Užsienio reikalų ministerija nuo birželio 1 dienos jokių specifinių rekomendacijų vykstantiems į šias šalis nebeteikia.

Primename, kad kelionės rekomendaciją konkrečiai valstybei galite pasitikrinti https://keliauk.urm.lt puslapyje.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją bei tiesioginius ministerijos pranešimus esant krizinei situacijai užsienio šalyje - iOS: https://goo.gl/dOxeli, Android: https://goo.gl/rPwrfx.