Tai, kad B. Bradauskas per visą karantino laikotarpį dalyvavo vos dviejuose plenariniuose Seimo posėdžiuose, taip pat nesijungė į nuotoliniu būdu vykstančius Ekonomikos komiteto posėdžius, išsiaiškino ir ketvirtadienį paskelbė LRT radijo žurnalistai.

„Mes su Broniumi palaikome ryšį ir pasišnekame dėl tų svarstomų klausimų. Jo amžius yra leidžiantis jam laikytis tų atsargumo priemonių – galų gale tokios yra oficialios rekomendacijos, ir jis tai daro“, – Eltai sakė G. Paluckas.

„Aš suprantu, kad kartais vieno ar kito Seimo nario pasigendama, Bronius traukia dėmesį ypatingai, nes yra didelė politinė patirtis ir spalvinga asmenybė, nevengianti pareiškimų, bet jis niekur tikrai neprapuolęs, mes bendraujame. Jis saugosi pagal rekomendacijas“, – pridūrė LSDP lyderis.

Pats LRT radijo žurnalistų kalbintas B. Bradauskas teigė, kad į Seime organizuojamus posėdžius karantino laikotarpiu nevyksta dėl to, kad priklauso rizikos grupei, o nuotoliniu būdu prisijungti teigia neturįs galimybės.

„Kol karantinas nesibaigęs, prisilaikau daktarų rekomendacijų kuo mažiau kontaktuoti, tai tą ir darau. Nuotoliniu būdu aš negaliu dirbti, aš net Vilniuje nebūnu, išvažiuoju į sodybą prie ežero ir čia esu“, – LRT radijui aiškino B. Bradauskas.