Beje, Seimo kanceliarijos vairas patikėtas žinomam lengvaatlečiui, atstovavusiam Lietuvai trijose olimpinėse žaidynėse sportinio ėjimo rungtyje.

Seimo valdybos sprendimu, M. Žiūkas šias pareigas eis nuo birželio 1 d. iki lapkričio 30 d. įskaitytinai. Seimo valdyba tam yra pritarusi bendru sutarimu.

Iki gegužės 31 d. laikinai Seimo kanclerio pareigas ėjo Seimo kanceliarijos Dokumentų departamento direktorė Vaida Servetkienė.

Seimas neturi nuolatinio kanclerio, kai sausio 14 d. parlamentas atleido gruodžio pabaigoje kadenciją baigusią Daivą Raudonienę iš Seimo kanclerės pareigų.

Kadenciją baigiantis Seimas nesiima skirti nuolatinį Seimo kanclerį. Seimo valdybos posėdyje Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis yra sakęs, kad galėtų teikti kandidatūrą į Seimo kanclerio pareigas, bet, jeigu nebus politinės valios jos patvirtinti, jis abejoja, ar toks teikimas turėtų prasmę.

Beje, dar pernai gruodį Seimo valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija į Seimo kanclerio pareigas pasiūlė dvi kandidatūras – parlamentarę LVŽS frakcijos narę Vidą Ačienę ir Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės patarėją Ingridą Tamulevičiūtę.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis Eltai sakė manąs, kad Seimo pirmininkas V. Pranckietis vykdo konservatorių valią ir todėl kandidato neteiks. Jis pasisako už tai, kad dar šios kadencijos Seimas paskirtų nuolatinį Seimo kanclerį.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnės Rasos Budbergytės teigimu, socialdemokratai buvo už tai, kad toliau dirbtų kadenciją baigusi Seimo kanclerė Daiva Raudonienė, nes per kadenciją buvo užtikrintas gana sklandus Seimo ir Seimo kanceliarijos darbas.

Beje, šių metų sausio mėnesį Seimo pirmininkas V. Pranckietis yra įregistravęs nutarimo projektą, kuriame siūlė naujai penkerių metų kadencijai skirti Seimo kanclere kadenciją baigusią D. Raudonienę.

Seimo vicepirmininkas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas Eltai sakė, kad „socialdarbiečiai“ į Seimo kanclerio pareigas siūlė buvusio ūkio viceministro, Valstybės tarnybos departamento prie VRM direktoriaus Gedimino Miškinio kandidatūrą.

Seimo opozicijos lyderis, Seimo Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis labai pozityviai vertina tai, kad yra nukeltas Seimo kanclerio paskyrimo klausimas po rinkimų.

Seimo kancleris yra Seimui bei Seimo valdybai atsakingas ir atskaitingas valstybės tarnautojas – įstaigos vadovas.

Seimo kanclerį 5 metams skiria ir iš pareigų Seimo pirmininko siūlymu atleidžia Seimas.