„Atsižvelgiant į tai, kad Ignalinos rajono ligoninės darbuotojui buvo nustatytas teigiamas coronaviruso tyrimo rezultatas, gegužės 29 dieną 10 val. įvyko nuotolinis pasitarimas su Panevėžio Respublikinės ligoninės, kuri yra paskirta organizuojančia įstaiga Panevėžio ir Utenos apskrityse, vadovybe. Buvo aptarti būtini COVID-19 infekcijos galimo plitimo sustabdymo sprendimai, sveikatos priežiūros paslaugų teikimo organizavimas Ignalinos rajono gyventojam“, – buvo pranešta Ignalinos savivaldybės feisbuko puslapyje.

Tai BNS patvirtino ir Rolanda Lingienė.

„Darbuotojui buvo nustatytas COVID-19 teigiamas testas, atliekant profilaktinius tyrimus. Jis nejaučia simptomų“, – teigė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Anot jos, iš viso profilaktiškai ištirti 142 darbuotojai, iš jų atsakymus gavo apie 50.

Sąlyti su sergančiuoju turėjo keturi personalo darbuotojai ir penki pacientai – jie izoliuoti.

„Penki pacientai ir turėjo būti papildomai tiriami, bet ligoninė nusprendė atlikti tyrimus 32 pacientams“, – sakė R. Lingienė.

Ignalinos rajono savivaldybė penktadienį pranešė, kad ligoninėje laikinai – iki septynių dienų – stabdomas Priėmimo skyriaus darbas.

Taip pat į slaugos ir terapijos skyrius laikinai – bet ne trumpiau kaip iki ketvirtadienio – nebus priimami pacientai iš kitų gydymo įstaigų, be to, pacientai nebus išrašomi.

Anot savivaldybės, pacientams, esantiems ligoninės skyriuose, bus teikiamos tik būtinosios paslaugos.

Be kita ko, ketvirtadienį planuojamas privalomas visų pacientų ir darbuotojų mėginių ėmimas.

Savivaldybė, siekdama užkirsti kelią COVID-19 galimam plitimui, todėl informavo, kad Ignalinos rajono ligoninė keičia sveikatos priežiūros paslaugų teikimo organizavimą.

„Laikinai, iki 7 parų, stabdomas priėmimo skyriaus darbas. Pacientai, kuriems yra kviečiama GMP per 112, bus vežami ne į Ignalinos rajono ligoninę, bet į kitų savivaldybių ligonines.

Keičiami sveikatos priežiūros specialistų darbo grafikai. Darbuotojas, kuriam patvirtintas teigiamas COVID-19 mėginys, yra griežtoje saviizoliacijoje. Jam pakartotinai mėginys bus daromas po 7 parų.

Į slaugos ir terapijos skyrius, laikinai, bet ne trumpiau kaip iki 2020-06-04, nebus priimami pacientai iš kitų gydymo įstaigų gydymo tęsimui, taip pat pacientai nebus išrašomi. Taip pat nebus priimami siuntiniai pacientams. Pacientams, esantiems ligoninės skyriuose, bus teikiamos tik būtinos paslaugos.

2020-06-04 planuojamas privalomas visų pacientų ir darbuotojų mėginių ėmimas. Esant neigiamiems atsakymams, bus priimami reikalingi sprendimai. Informacija apie pacientų būklę ir toliau bus teikiama telefonu.

Visiems Ignalinos rajono ligoninės sveikatos priežiūros specialistams, kurie 2020-05-29 yra darbo vietose, paimti mėginiai. Atsakymų tikimasi sulaukti iki 2020-05-29 vakaro.

Ignalinos rajono poliklinika teikia savo paslaugas įprastu grafiku. Galimi nežymūs nuotolinių konsultacijų sutrikimai dėl gydytojų, kurių pagrindinė darbovietė yra Ignalinos rajono ligoninė. Siekiant maksimaliai apsaugoti medikus bei pacientus, sveikatos priežiūros specialistams bus draudžiama dirbti kitose darbo vietose“, – pranešta feisbuko įraše.