Ketvirtadienį G. Nausėda žurnalistams pakartojo, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius negali eiti savo pareigų, nes jam vis tenka aiškintis dėl padarytų klaidų.

Delfi jis dar kartą pakartojo, kad bene visą laiką ministras tiesiog aiškinasi dėl savo veiksmų.

„Pažiūrėkite, laiko prasme, kiek ponas Narkevičius per pastarąsias savaites kalbėjo apie susisiekimo ministerijos reikalus ir kiek apie savo reikalus? Manau, kad procentas bus negailestingas – gerokai didesnę laiko dalį jis kalbėjo apie namo reikalus, savo sprendimus, kuriuos padarė ir kelia labai rimtų abejonių, keliukai, visi kiti dalykai.

Tuo tarpu kiti ministrai, (…) jiems nereikia kalbėti apie savo asmenines problemas – jie gali koncentruotis į savo darbą ir priimti sprendimus, kuriems yra pasamdyti kaip ministrai. Aš kalbu tik tai, kad, matyt, pono Narkevičiaus veikloje yra tiek daug visokių nežinomųjų, kad jis tiesiog nebegali normaliai, sklandžiai dirbti savo darbo ir yra nuolat atakuojamas, verčiamas pasisakyti klausimais, kurie nėra tiesiogiai susiję su susisiekimo ministerijos sprendimais“, – interviu metu tikino šalies vadovas.

„Jeigu atvirai, raktelis yra net ir ne pas premjerą, ir ne pas poną Karbauskį“.

Perklaustas, ar iš G. Nausėdos žodžių reikia suprasti, kad ministras turi atsistatydinti, prezidentas prakalbo apie artėjančius rinkimus.

„Čia aš sakau tai, ką sakiau ir anksčiau – kamuoliukas yra ne mūsų pusėje. Ir turėtų, turbūt, tiek Seimo valdančiosios koalicijos atstovai, tiek Vyriausybės vadovas pagaliau apsispręsti, ar tenkina visi moraliniai jo veiklos aspektai ir priimti galutinį sprendimą. Nes aš nemanau, kad tokia situacija yra labai patraukli ir rinkimų prasme“, – tvirtino prezidentas.

Narkevičiaus likimas ne Skvernelio ar Karbauskio rankose

Prezidentūros vadovas teigė, kad ministro J. Narkevičiaus likimas ne premjero, ar valdančiosios koalicijos lyderio rankose.

„Jeigu atvirai, raktelis yra net ir ne pas premjerą, ir ne pas poną Karbauskį“, – apie J. Narkevičiaus likimą užsiminė šalies vadovas.

Paklausus, ar sprendimo galia yra LLRA–KŠS pirmininko V. Tomaševskio rankose, G. Nausėda to nepaneigė.

„Pabandykite atlikti elementarią analizę, nesunkiai nustatysite“, – sakė jis.

Šalies vadovas taip pat prakalbo ir apie tai, kodėl šio klausimo vis nepavyksta išspręsti.

„Visiškai nesunku būtų šį asmenį pakeisti kitu ir toliau ramiai dirbti, koalicijos sudėtis liktų tokia pati, santykiai su Prezidentūra būtų visiškai kitokie, negu dabar. Viskas būtų tvarkoje. Bet yra nuostata, arba šis ministras, arba jokio ministro. Kuomet klausimas keliamas taip, tada jis tiesiog sustabarėję ir jo neįmanoma išspręsti“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda, kad gali būti, jog J. Narkevičius ministro poste taip ir liks iki pat naujos Vyriausybės darbo pradžios.

„Aš tikrai nenoriu gilintis į šitą situaciją, manau, kad ponas Tomaševskis galėtų labai aiškiai išsakyti, kodėl jo nuomone šitas ministras yra tinkamiausias pareigoms užimti“.

Dar kartą paklausus, ar visa Vyriausybė yra V. Tomaševskio įkaitė, G. Nausėda teigė, jog jis taip vertina situaciją.

„Vadinkite tai kaip norite. Tai mano situacijos vertinimas, aš jį išsakiau“, – interviu metu sakė šalies vadovas.

„Aš tikrai nenoriu gilintis į šitą situaciją, manau, kad ponas Tomaševskis galėtų labai aiškiai išsakyti, kodėl, jo nuomone, šitas ministras yra tinkamiausias pareigoms užimti“, – ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Paprašytas įvardinti per pirmuosius metus padarytas pagrindines klaidas, G. Nausėda interviu pabaigoje dar kartą prabilo apie susisiekimo ministrą J. Narkevičių.

„Klaidų taip pat padarome. Pripažinčiau, kad J. Narkevičiaus klausimas, jei aš tik būčiau išskaitęs iš jo kaktos, kad kils tokių problemų per artimiausią pusmetį, tikrai būtų buvę kur kas lengviau. Tuo metu daugelis istorijų, kurios paskutiniu metu buvo paviešintos, jos nebuvo žinomos ir man, ir premjerui, kitiems politikos dalyviams.

Situacija buvo tokia, kaip aš jau apibūdinau – raktelis buvo atsidūręs pas vieną žmogų ir tas žmogus kategoriškai laikėsi savo pozicijos, todėl alternatyva buvo neleisti formuotis Vyriausybei“, – interviu Delfi sakė šalies vadovas G. Nausėda.

„Kuomet rudenį reikės formuoti valdančiąją koaliciją, bus visiškai kitaip“, – sakė jis.

„Šitas žmogus artimiausius ketverius metus ministru tikrai nedirbs“, – pažadą perdavė G. Nausėda.

Visą Delfi interviu su šalies vadovu G. Nausėda stebėkite 20 valandą per Delfi TV.