Aštresnio žodžio S. Skvernelis nepagailėjo ir opozicinei Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP), kurios lyderis Gintautas Paluckas pareiškė, kad visuotinį karantiną Lietuvoje laikas baigti.

„Drąsūs kiškiai išlindo iš urvelių, porą mėnesių jų nesimatė. Tokie pareiškimai – iš baimės, iš pasimetimo, neturėjimo ką pasakyti“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvenelis.

Pasak jo, nutraukus karantiną, būtų grįžta į padėtį, kurioje, nelikus ribojimų patekti į šalį, piliečių kelionėms, masiniams renginiams, kiltų riziką dar vienam koronaviruso protrūkiui.

„Matyt, turėtume tą patį protrūkį. Kiltų tik klausimas, kaip mums smogtų: lengviau ar sunkiau“, – aiškino premjeras.

Galiausiai, jo teigimu, lieka tik apgailestauti, kad koronaviruso epidemija netapo dingstimi Lietuvos politikams solidarizuotis. S. Skvernelis tikina, kad tokio posūkio šalies politikoje karantino pradžioje jis pats tikėjosi.

„Tenka tik apgailestauti, aš bent jau žmogiškai tikėjausi, kad paskelbus karantiną, kai mes susidūrėme pirmą kartą su tokia situacija, reikalaujančia priimti labai sunkius sprendimus (...), susilaukti ateinančių tos pačios opozicijos lyderių ir sakančių, Sauliau, premjere, pamirškime mūsų politikavimus, rinkimai dar toli, galime dar susitelkti ir porą mėnesių tą parodyti. Deja, to nebuvo. Vienas reikalavo nepaprastosios padėties įvedimo, blaškėsi, kiti apskritai tylėjo. Vėliau pradėjo kvestionuoti ir torpeduoti“, – karantino metu patirtais įspūdžiais dalinosi premjeras.

„Pagalbos arba bent jau įprasto solidarumo gesto pademonstravimo, deja, bet aš pasigedau. Tai mano asmeninė nuomonė. Aš elgčiausi kitaip“, – neslėpdamas nusivylimo opozicija, apibendrino S. Skvernelis.