Kaip ELTA rašė anksčiau, balandžio pabaigoje prie A. Zuoko partijos prisijungė ir Artūro Paulausko vadovaujamas visuomeninis judėjimas „Pirmyn, Lietuva“. A. Paulauskas, R. Žemaitaitis ir A. Zuokas dar anksčiau buvo pranešę apie planus kurti politinę jėgą, kuriai planuojama suteikti „Laisvės ir teisingumo“ pavadinimą.

Praėjusių metų rugsėjį Seime sugriuvo „Tvarkos ir teisingumo (Suverenios Lietuvos)“ frakcija. Kiek vėliau R. Žemaitaitis išplatino viešą raginimą liberalams, kviečiantį vienyti jėgas ir tokiu būdu sukurti atsvarą „valstiečiams“, konservatoriams bei socialdemokratams artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Vis dėlto į tokį kvietimą sureagavusi Liberalų sąjūdžio partijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad naujas politinis darinys nepadės liberalios ideologijos reputacijai Lietuvoje, o jos kolega, buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas tokias R. Žemaitaičio kalbas apie liberalų vienijimąsi pavadino kliedesiais, nes, pasak politiko, jokių bendrų ideologinių taškų tarp jo partijos ir „tvarkiečių“ tiesiog nėra.

Skeptiškai į kvietimą sureagavo ir Laisvės partijos vadovė, parlamentarė Aušrinė Armonaitė. Pasak politikės, tarp jos vedamos partijos ir jėgas telkiančių politikų bendrų ideologinių vardiklių tiesiog nėra.