„Tai, kad įvyko dokumentų poėmis, ir sukėlė didelį erzelį. Dokumentų poėmiai pas mus pakankamai įprastas dalykas, kai daug visko vyksta: vyksta tyrimų, vyksta procesiniai veiksmai. Iš tikrųjų tie dokumentai buvo paimti, mes su pareigūnais pabendravome ir suteikėme jiems visą reikalingą informaciją“, – žurnalistams teigė P. Poderskis.

„Tikrai neturime nei ką slėpti, nei ką, bet, žinoma, negalime labai daug komentuoti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas, ir jis vyksta viešojo intereso labui, tai mes esame toje pačioje pusėje“, – pridūrė jis.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus teigimu, ikiteisminį tyrimą inicijavo FNTT. Pasak P. Poderskio, koronaviruso krizės pradžioje situacija buvo sudėtinga, nes Sveikatos apsaugos ministerija ilgą laiką sakė, kad apsaugos priemonių rezervai yra pilni ir juose visko daug, o įvedus karantiną, pasak jo, paaiškėjo reikiamų priemonių trūkumas.

„Tada reikėjo pakankamai greitai suktis ir užsitikrinti labai daug ir apsaugos priemonių, ir ventiliavimo aparatų tarp jų. Pirmomis dienomis situacija buvo tokia, kad mūsų ligoninės ir poliklinikos buvo aprūpintos iš labdaros, tai yra tai, ką žmonės mums suaukodavo, iki tada, kai mus pasiekė pirmosios siuntos“, – paaiškino Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius.

„Iš tikrųjų situacija buvo įtempta, toje įtemptoje situacijoje buvo priimta pačių įvairiausių sprendimų, kad jie būtų kuo greičiau įgyvendinti. Ten atsirado ir tie šimtaprocentiniai avansai, ir daug kitų dalykų, tiesiog tokia buvo rinka. Tą pripažįsta ir Sveikatos apsaugos ministerija, ir Vyriausybė, visas pasaulis tai darė“, – pridūrė jis.

Visgi P. Poderskis pripažįsta, kad koronaviruso krizės pradžioje, atliekant viešuosius pirkimus, galėjo pasitaikyti ir klaidų.

„Skubėjimo nenuneigsiu buvo labai daug, viską darėme greitai, sverdami kiek įmanoma atsakingai, bet galėjo būti ir kažkokių klaidų“, – sakė jis.

Antradienį FNTT pranešė, kad Specialiųjų užduočių valdyba atliko tyrimo ir proceso veiksmus ikiteisminiame tyrime, kuris pradėtas dėl galimo turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, taip pat dėl Vilniaus savivaldybės administracijos atsakingų asmenų galimo piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus faktinių duomenų, kad kovo pabaigoje savivaldybės administracija sudarė sandorį su sostinėje registruota bendrove dėl dešimties vienetų plaučių dirbtinio ventiliavimo aparatų pirkimo už 278 tūkst. eurų.