Valdančiųjų atstovai ją pakvietė norėdami sužinoti, ar VRK yra parengusį priemonių planą dėl rinkimų vykdymo pandemijos sąlygomis, ar numatyta, kokių apsaugos priemonių reikės per rinkimus, kokios įstatymų pataisos būtinos.

Parlamentarai taip pat teiraujasi, ką VRK darys, jeigu rinkimai neįvyks dėl mažo rinkėjų aktyvumo, mažesnio nei 25 procentai.

Valdančiajai koalicijai priklausantys „socialdarbiečiai“ nuogąstauja, kad dėl antrosios koronaviruso bangos spalio mėnesį gali neįvykti Seimo rinkimai, nes juose balsuos mažiau nei ketvirtadalis visų rinkėjų.

Teisingumo ministerija jau yra parengusi Seimo rinkimų įstatymo pataisas, numatant galimybę įrengti papildomų balsavimo vietų, išankstinį balsavimą siūloma pailginti nuo dviejų iki keturių dienų – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Dabar balsavimas iš anksto vyksta trečiadienį ir ketvirtadienį.

Projekte taip pat numatyta, kad balsavimas namuose galėtų vykti keturias, o ne dvi dienas – nuo trečiadienio iki šeštadienio. Dabar namuose leidžiama balsuoti tik paskutinį penktadienį ir šeštadienį iki rinkimų dienos.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.