Kipro transporto, ryšių ir viešųjų darbų ministras Yannis Karusos pranešė, kad kol kas tarptautinį oro susisiekimą numatyta atnaujinti dviem etapais: pirmasis etapas truks birželio 9-19 dienomis, o antrasis etapas prasidės birželio 20-ąją.

Per pirmąjį etapą bus leidžiami skrydžiai tik iš Graikijos, Bulgarijos, Lietuvos, Slovėnijos, Slovakijos, Izraelio, Maltos, Vengrijos, Vokietijos, Danijos, Austrijos, Norvegijos, Suomijos.

Antrame etape numatyta atnaujinti oro susisiekimą su Lenkija, Estija, Čekija, Kroatija, Šveicarija, Rumunija.

Ministras atkreipė dėmesį į tai, kad birželio 9-19 dienomis į Kiprą iš pirmame sąraše išvardintų valstybių atvykusieji privalės pateikti pažymą apie neigiamą koronaviruso tyrimo rezultatą, kuris buvo atliktas sertifikuotoje laboratorijoje ne anksčiau kaip 72 valandas prieš skrydį. Nuo birželio 20-osios toks reikalavimas jiems nebegalios.

Kiek toks reikalavimas galios antrojo sąrašo valstybių gyventojams, Y. Karusos nepasakė.

Tikimasi, kad netrukus Kipre bus paskelbtos naujos turistų priėmimo taisyklės. Manoma, kad registravimasis viešbučiuose bus įmanomas tik internetu, viešbučių darbuotojai privalės nešioti apsaugines veido kaukes, o viešbučių svečių lagaminai vietoje bus privalomai dezinfekuojami ir po to pristatomi į svečių kambarius.