Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 23 d. 7 val. duomenimis, per vakar dieną ištirta 5839 ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

Iki šiol iš viso ištirta 264882 (iš jų – 87434 iš mobilių punktų) ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

NVSC pranešė ir apie dar vieną mirtį nuo koronaviruso. Lietuvoje COVID-19 pasiglemžė jau 63 aukas.

Pranešama, kad mirė garbaus amžiaus senjoras iš Telšių, jis gydytas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, turėjo rimtų gretutinių lėtinių ligų.

Per vakar dieną patvirtinta 12 naujų COVID 19 susirgimo atvejų.

Pastarąją parą trys nauji atvejai nustatyti Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – susirgo darbuotojas, pacientas ir vieno paciento artimasis.

Du nauji atvejai fiksuoti ir Santaros klinikų Krūtinės ląstos chirurgijos skyriuje – virusu užsikrėtė pacientas ir darbuotojo artimasis.

Nacionaliniame vėžio institute susirgo vienas darbuotojas ir vienas šeimos narys, vienas atvejis nustatytas Naujojoje Vilnioje, Pergalės gatvė 1 esančiame bendrabutyje bei susirgo Antavilių globos namų darbuotojo artimas asmuo.

Identifikuoti du nauji įvežtiniai atvejai: Šiauliuose virusas nustatytas iš Sankt Peterburgo atvykusiam asmeniui. Jis mikroautobusu grįžo per Minską, į Lietuvą įvažiavo per Medininkų punktą. Kitas įvežtinis atvejis – Tauragėje, žmogus keltu atvyko iš Suomijos per Taliną, vyko automobiliu.

8 užsikrėtusieji koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių; 1135 žmonės pasveiko; Izoliacijoje šiuo metu 453 žmonės.

Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys.

Baltijos šalyse iki šeštadienio vidurdienio iš viso patvirtinta 4483 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1616 atvejų, atlikti 264 tūkst. 882 tyrimai, mirė 63 žmonės.

Latvija: patvirtinti 1046 atvejai, atlikti 97 tūkst. 846 tyrimai, mirė 22 žmonės.

Estija: patvirtinta 1821 atvejis, atlikti 75 tūkst. 249 tyrimai, mirė 64 žmonės.

„Delfi“ primena, jog vieni iš šiuo metu „rusenančių“ viruso židinių: Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, Santaros klinikos, Kauno klinikinė ligoninė. Ketvirtadienį taip pat pranešta apie 2 naujus atvejus Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Šios įstaigos atidžiai stebimos nes, viruso išplitimas jose yra pavojingas: suserga medikai, jie negali dirbti ir turi izoliuotis, jei atvejai besimptomiai, užkratas platinamas apie tai nežinant; be to, suserga pacientai, jau prieš tai hospitalizuoti, kurie, dažnai, sergantys lėtinėmis ligomis ar vyresnio amžiaus, dėl to jie patenka į rizikos asmenų grupę.

Šiuo metu taip pat reikšmingi židiniai Vilniaus mieste – daugiabutis Pergalės g. 15, nerimaujama ir dėl V. Grybo g. esančio daugiabučio. Židiniai kontroliuojami, jei atvejai laiku diagnozuojami, yra aiškūs sąlytį su užsikrėtusiuoju turėję asmenys, jie izoliuojami.

Penktadienio NVSC duomenimis, COVID-19 Lietuvoje nustatytas 1604 žmonėms, 62 asmenys mirė.Pasveikusių žmonių skaičius: 1111; Izoliacijoje buvo 398 žmonės.