Laidoje „Jūs rimtai?“ dalyvavęs S. Malinauskas apžvelgė svarbiausias ir įdomiausias savaitės naujienas, tarp kurių – dar viena skambi ministro Aurelijaus Verygos frazė, ministro Jaroslavo Narkevičiaus skandalas, Nacionalinio stadiono statybų žlugimas ir kitos žiniasklaidoje mirgėjusios žinios.

Šią savaitę sostinė pranešė, kad jau netrukus vilniečiai ir sostinės svečiai galės mėgautis ir nudistų paplūdimiu. Ar pats S. Malinauskas ketina jame apsilankyti? „Aš negąsdinsiu su savo kūnu žmonių, – juokėsi S. Malinauskas, atsakydamas į klausimą, ar pats ketina keliauti į nudistų paplūdimį bei pridūrė, – Aš nustebęs, kad iki šiol nebuvo to paplūdimio nudistams. Iš tikrųjų tokios vietos galėtų būti visur. Ir dar man juokinga, kai žmonės sako, kad tai didžiulis žingsnis į priekį. Tiesą sakant, man atrodo, tai visiškai natūralu, vakarietiška.“

S. Malinauskas juokaudamas svarstė, ar pats meras vyks į paplūdimio atidarymą. „Klausimas, ar meras į to paplūdimio atidarymą eis ar ne? Ir kaip jis ten viską darys, – svarstė S. Malinauskas. – Remigijus tikrai, manau, išgąsdintų mažiau nei aš, va čia tai reitingai pakiltų.“

Laidoje taip pat buvo aptariama naujiena apie vyresnių žmonių keliamą klausimą, kodėl jie dėl taikomų ribojamų jaučiasi lyg diskrimuojami. S. Malinauskas pritarė, kad žmonių skirstymas nėra teisingas ir teigė, kad rekomendacijos iš tiesų rengiamos norint gero: „Reikėtų visiems į tai ramiai, su šypsena pasižiūrėti ir nekelti susiskaldymo tarp vyresnio ir jaunesnio amžiaus žmonių“.

Skirmantas Malinauskas

Viena iš kone labiausiai aptarinėjamų naujienų šią savaitę – įtarimai, pareikšti ministrui Jaroslavui Narkevičiui. S. Malinauskas laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo, kad esminis ir iki šiol neatsakymas klausimas yra apie kitą istorijos dalyvį, o ne patį ministrą. Esą jo verslo istorija kelia įtarimų, nes iki šimtatūkstantinių renovacijos užsakymų jo įmonė nebuvo nei didelė, nei daug uždirbanti, nei buvo teikusi tokias paslaugas.

Tiesa, S. Malinauskas vardijo įdomias detales ir J. Narkevičiaus pozicijoje. „Jis buvo tas žmogus, nuo kurio priklausė, kurios mokyklos ar darželiai gali renovuotis. Realiai jis buvo tos grupės vadovas. Bet kuri darželio ar mokyklos direktorė, paprastai sakant, bučiuodavo ministrui ranką, kad jei leidžia mokyklą atsinaujinti, langus pasikeisti ar vidaus apdailą tvarkyti“, – kalbėjo S. Malinauskas ir pridūrė, kad „tyrimas gali pasibaigti pasekmėmis, kurių neprognozuoja net pats Narkevičius“.

Kaip pasibaigs STT tyrimas, dar neaišku, kaip ir neaišku, kada ir kaip baigsis karantinas. Skambią frazę apie tai šią savaitę pasakė ir ministras Aurelijus Veryga. „Po to, kai viskas baigsis, vyno gali nebeužtekti. Matyt, reikės ko nors stipresnio“, – kalbėjo ministras. Beje, tai jau ne pirma šmaikšti ministro frazė, pasakyta spaudos konferencijų metu. Komentuodamas ministro V. Šapokos užsirūkymą Vyriausybės posėdžio metu jis juokavo, kad jam „vos alaus bokalas iš rankų neiškrito“.


Kaip tokias frazes vertina komunikacijos specialistas S. Malinauskas? „Aišku, tai surašytos frazės, kurias jis tiesiog paskui pakartoja, radęs progą, labai organiškai neatrodo, – kalbėjo S. Malinauskas. – Aišku, man atrodo, kad Aurelijus Veryga turi humoro jausmą. Ne kiekvienas ministras užsidėtų kaukę, akinius nuo saulės, uniformą ir ateitų pasakoti žurnalistams, kad reikia elgtis labai ramiai, viskas kontroliuojama.“

S. Malinauskas teigė, kad kylančius Vyriausybės reitingus būtų galima vertinti gerai, bet nereikia pamiršti, kad jie kyla ir dėl žadamų vienkartinių išmokų, nors jos dalijamos iš skolintų pinigų. „Tai yra žaidimai, – kalbėjo S. Malinauskas. – Tas saldainis, kuris duodamas dabar, jums labai apkars kitais metais, kai reikės kalbėti apie kitų metų biudžetą.“

Jo teigimu, skolintus pinigus pinigus reikėtų skirti toms sritims, kurios labiausiai nukentėjo. „Socialinės išlaidos, vaiko pinigai, pensijos, tai yra tie saldainiai. Sunkmečiu vaikams pirkti saldainius tam, kad paskui negalėtume nupirkti duonos – absurdas“, – kalbėjo laidos svečias.

Laidoje taip pat buvo kalbama ir apie stabdomas Nacionalinio stadiono statybas. Įrašą feisbuke paviešinęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius dėl žlungančių statybų apkaltino „valstiečius“. „Šitoje vietoje visiškai „failina“ Šimašius. Nelabai supratau, kodėl jis užsipuolė Vyriausybę“, – kalbėjo S. Malinauskas.