„Medžioklės taryboje priėjus sutarimo dėl konkrečių punktų – juos bus siūloma ministerijai įtraukti į kitą taisyklių redakciją. Nepavykus susitarti – taisyklės nebus keičiamos“, – BNS sakė aplinkos ministro patarėjas Justas Jaskonis.

Šiomis taisyklėmis, be kita ko, buvo įteisinta ir medžioklė lankais nuo 2022 metų, tačiau, kilus visuomenės ir politikų nepasitenkinimui, ministras atskiru įsakymu šį punktą atšaukė.

Penktadienį vyksiančiame posėdyje bus svarstomas ir klausimas dėl medžioklės lankais, taip pat kiti pakoreguoti Medžioklės taisyklių punktai, susiję su medžiojimo terminais, prožektorių ir šunų naudojimu, taip pat kiti klausimai.

Posėdžiui pirmininkaus aplinkos ministras K. Mažeika. Prieš tai tarybai vadovavusi aplinkos viceministrė Rasa Vaitkevičiūtė pasitraukė iš viceministrės posto.

Dalyvauti posėdyje kviečiami ir Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nariai.

Posėdyje taip pat kviečiami dalyvauti Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Miškų instituto, Lietuvos ornitologų draugijos, Europos medžiotojų lankininkų federacijos, Lietuvos teriologų draugijos, Baltijos aplinkos forumo, Lietuvių skalikų augintojų sąjungos, Ekosistemų apsaugos centro atstovai ar vadovai.

Šiuo metu gegužės pradžioje pasirašytas ministro įsakymas dėl Medžioklės taisyklių pakeitimo nėra atšauktas, nors K. Mažeika praėjusią savaitę teigė stabdantis šį įsakymą, tą atlikti skatino ir premjeras Saulius Skvernelis.

Šį įsakymą pavesta suderinti iki gegužės 29 dienos, jį pakeisti ruošiamasi atsižvelgiant ir į penktadienį priimtas Medžioklės tarybos rekomendacijas.