„Per vakar dieną patvirtinti atvejai – vienas yra Klaipėdos apskrityje, vienas – Panevėžio apskrityje ir keturiolika atvejų patvirtinta Vilniaus apskrityje“, – sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Koronavirusas nustatytas dar trims Santaros klinikų darbuotojams – vienam Infekcinių ligų centre ir dviem – Krūtinės chirurgijos skyriuje.

Taip pat užsikrėtė du šios ligoninės Krūtinės chirurgijos skyriaus pacientai.

Su Vilniaus miesto klinikine ligonine siejami trys atvejai: užsikrėtė Keramikų gatvėje esančios „Maximos“ darbuotojas bei du moksleiviai.

„Šis užsikrėtimas yra susijęs su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotoju, tai yra jo šeimos nariai“, – apie užsikrėtusius moksleivius sakė NVSC atstovė.

Ji teigė negalinti pasakyti jų amžiaus ar to, kur jie mokosi.

„Moksleiviai į mokyklą mūsų pirminiais duomenimis nėjo ir rizikos kitiems nesukėlė. Jie buvo izoliuoti kaip sąlytį turėję asmenys“, – sakė G. Megelinskienė.

Koronavirusas nustatytas ir vienam šios ligoninės pacientui.

Užsikrėtė Respublikinės Klaipėdos ligoninės darbuotojas, kuriam po nedarbingumo tyrimas atliktas prieš grįžtant į darbą, todėl su ligonine atvejis nesiejamas.

„Po tyrimų paėmimo asmuo ligoninėje nedirbo“, – sakė G. Megelinskienė.

Panevėžio apskrityje užsikrėtė tolimųjų reisų vairuotojas, lankęsis Vokietijoje ir Briuselyje.

„Susijęs atvejis – asmens kolega – šiuo metu yra gydomas Vokietijos ligoninėje“, – sakė NVSC atstovė.

Dar vienas atvejis susijęs su kitu tolimųjų reisų vairuotoju, kuris, grįžęs iš Rusijos, nesilaikė saviizoliacijos reikalavimų ir susitiko su artimaisiais. Anksčiau jau buvo pranešta apie vieną nuo šio asmens užsikrėtusį giminaitį.

„Iš viso su šiuo tolimųjų reisų vairuotoju yra susiję du atvejai. Todėl tikrai yra labai svarbu laikytis nurodymų ir visiems asmenims, grįžtantiems iš užsienio, yra privaloma izoliacija“, – pabrėžė G. Megelinskienė.

Koronavirusas taip pat nustatytas Vilniaus apskrityje dirbančiam apsaugos darbuotojui, tačiau užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Apie tris atvejus NVSC duomenų kol kas neturi.