„Dėl faktų, kurie išdėstyti publikacijoje „Delfi“ apie tai, kad galimai svetimų valstybių interesams atstovaujantys žmonės plius vienas prezidento patarėjas, plius opozicijai atstovaujantys žmonės vykdė veiklą, siekdami diskredituoti Vyriausybę, vieną iš ministrų, tai darė sąmoningai – meluodami, teikdami neteisingus faktus; visa tai verta patikrinti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Paklaustas, kas kelia įtarimų, kad buvo veikiama svetimos valstybės interesams, politikas paminėjo, kad tas asmuo, apie kurį šnekama publikacijose, užėmė tokias pareigas, kurioms užimti „praktiškai be KGB tiesioginės įtakos nebūtų apsieita“.

Kreipimesi į VSD minimi gegužės 20 ir 21 d. portale delfi.lt publikuoti žurnalistiniai tyrimai „Krikštatėvis: nutylėtoji ministro Jaroslavo Narkevičiaus istorijos dalis“ ir „Krikštatėvis (II): kovai su
Narkevičiumi Ribnikovas pasirinko buvusį studentą prezidentūroje“.

Valdantieji mini, kad „tyrimuose atskleista informacija, jog Aleksandras Ribnikovas, kuris pastarąją savaitę platina šmeižikišką informaciją apie susisiekimo ministro J. Narkevičiaus praeitį, SSRS laikais yra dirbęs kariniame objekte Tolimuosiuose Rytuose bei baigęs ir dirbęs karo vadų mokyklose, kurias paprastai kuruodavo KGB“.

„Prašytume Jūsų įvertinti, ar šmeižikiškos informacijos platinimo kampanija, į kurią yra įpainiojamas ir vienas iš Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjų nacionalinio saugumo klausimais ir kuria siekiama diskredituoti vieną iš ministrų bei taip destabilizuoti Vyriausybės darbą, nėra inspiruota užsienio valstybių ir nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui“, – rašoma kreipimesi VSD.

Dokumentą pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos seniūnas Rimantas Sinkevičius ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Vanda Kravčionok.