Iš viso, pasak advokato, ministras rado septynias PVM sąskaitas-faktūras, bendroje sumoje už 166 584,88 litų (48 246,31 euro).

Šešios iš jų išrašytos J. Narkevičiaus motinos Irenos Narkevič vardu, viena sąskaita – paties ministro vardu.

Kai kuriuose pateikiamuose dokumentuose dalis įrašų yra išblukę, tačiau iš esamos informacijos pakanka duomenų tvirtinti, kad tokie dokumentai buvo išrašyti ir juose yra asmenų parašai.

Taip pat pateikti bendrovės „Senukai“ parduotuvių du kasos prekių pirkimo kvitai, bendroje sumoje nesiekiantys 100 eurų, kuriais apmokėta už sraigtų, lankstų, kampų pirkimą.

Šešias sąskaitas – faktūras, kuriose nurodomi juridinio asmens duomenys, Delfi viešina.

Dar viena sąskaita, išrašyta fizinio asmens vardu, 27 000 litų sumai, neviešinama dėl Asmens duomenų apsaugos įstatymo reikalavimų. Ši sąskaita yra už stogo remonto darbus ir pastato sienų šiltinimą, o ją išrašęs asmuo, pasak J. Narkevičiaus atstovo advokato J. Čivilio, dirbo pagal verslo liudijimą. Sąskaita išrašyta 2008 m. gruodžio 29 d.

Dvi iš sąskaitų faktūrų yra išrašytos bendrovės „Sodžiaus būstas“.

2009 m. liepos 31 d. bendrovės direktoriaus padėjėjos Anos Šostakienės išrašyta sąskaita-faktūra serija SBS Nr. 55/2, bendrai sumai 27 000 litų. Sąskaita išrašyta „už remonto darbus“.

Ant kasos pajamų orderio serija SBK Nr. 125, liudijančio apie apmokėjimą grynaisiais pinigais, yra mokėtojas – „pagal įgaliojimą Jaroslav Narkevič“ ir jo parašas.

Už bendrovės kasininką pasirašęs Aleksandras Ribnikovas, taip pat yra ir jo, kaip bendrovės direktoriaus, vardinis antspaudas. Vyr. finansininko eilutėje yra Vidos Vaitukaitienės pavardė ir parašas.

Analogiškai pasirašyti yra ir kiti dokumentai: 2009 m. rugpjūčio 31 d. sąskaita-faktūra „už remonto darbus“, serija SBS Nr.61, bendrai sumai 63 222,59 lito; kasos pajamų orderio kvitas serija SBK Nr. 128.

2009 m. rugpjūčio 28 d. UAB „Racionalūs projektai“ išrašyta sąskaita LGA Nr. 8701888 J. Narkevičiaus vardu, sumai 3 900 litų, „už ugniakurą“. Taip pat yra pajamų orderis serija KAS Nr. 0001412 apie apmokėjimą.

2008 m. gruodžio 23 d. už langus, jų montavimą ir darbus I. Narkevič vardu išrašyta sąskaita-faktūra serija AUL Nr. 0022707 iš UAB „Aulaukis“, bendrai sumai už 32 442,95 lito. Ant kasos pajamų orderio serija BLA Nr. 3487882 apie apmokėjimą, eilutėje apie gautus pinigus yra UAB „Aulaukis“ projektų vadovo Martyno Eigirdo tarnybinis antspaudas ir parašas.

2008 m. gruodžio 31 d. išrašyta sąskaita-faktūra serija VLK Nr. 0059, sumai už 8 997,19 lito, I. Narkevič vardu iš UAB „Vilekta“ – už montavimo darbus ir medžiagas. Viešai skelbiamais duomenimis, ši bendrovė atlieka elektros instaliacijos įrengimą.

2008 m. gruodžio 24 d. UAB „INIT“ I. Narkevič išrašė sąskaitą-faktūrą serija NIT Nr. 7621 bendrai sumai 4 22,15 lito už rekuperatorių. Joje parašyta, kad sąskaitai privalomas išankstinis apmokėjimas. Prie sąskaitos prisegtas kasos pajamų orderio kvitas serija NIT Nr. 000000329 apie pinigų sumokėjimą.

Pateikiame sąskaitų nuotraukas:

Praėjusią savaitę LRT Tyrimų skyrius paskelbė medžiagą apie tai, kad 2008–2010 metais tuometinis Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, o vėliau – Seimo narys ir dabartinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sugalvojo schemą, pagal kurią nuo jo kuruojamų valdiškų viešųjų konkursų, kuriuos Vilniaus švietimo įstaigose laimėdavo Aleksandro Ribnikovo bendrovė „Sodžiaus būstas“, dešimt procentų sumos eidavo politiko nuosavo namo Trakuose renovacijai.

Anot LRT Tyrimų skyriaus, tokia renovacija galėjo kainuoti daugiau nei 100 000 eurų, kurių J. Narkevičius A. Ribnikovo bendrovei nesumokėjo iki šiol.

2013 metais „Sodžiaus būstas“ bankrutavo ir 2015-aisiais buvo išregistruota iš Registrų centro.

Tariamą skolą už namo remonto darbus ir kaltinimus „otkatų“ schemomis Vilniaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų konkursuose susisiekimo ministras J. Narkevičius neigia ir vadina A. Ribnikovo bandymu gauti naudos sau ir savo verslui.

Didžiąją dalį pinigų mokėjo tėvai

Susisiekimo ministras J. Narkevičius ir viešai prieš žurnalistus Seime pasikėlė dokumentus apie 2008-2010 m. atliktą tuomet dar jo tėvams nuosavybės teise priklausiusio namo, kuriame ir pats gyveno, renovaciją.

Ministras sakė, kad bendra suma, kuri matoma dokumentuose yra „166 tūkst. su viršum“ litų. Tarp šių dokumentų yra dvi Aleksandro Ribnikovo įmonės „Sodžiaus būstas“ sąskaitos – už maždaug 90 tūkst. litų

„Aš turiu orderius, sąskaitas, yra skirtingos įmonės. 27 tūkst. - namo stogo renovacija ir sienų šiltinimas. Remonto darbai – 69 tūkst., langai – 32 tūkst., elektros montavimo darbai – beveik 9000“, - vartydamas papkę su atšviestais dokumentais kalbėjo J. Narkevičius.

Pasak ministro, už šiuos minimus darbus mokėta grynais.

„Yra ir pavedimų, tačiau čia – grynais. (...) Pinigai buvo laikomi..., nepasitikima bankais, dauguma pinigų – iš tėvų santaupų. Mokėjo mama, tėvas, aš buvau liudininkas. Man sakydavo: paimk medžiagoms, tą reikia, tą reikia“, - sakė J. Narkevičius.

Pasak ministro, didžiąją dalį pinigų už remontą sumokėjo jo tėvai.

„Didesnė dalis pinigų – iš tėvų santaupų. (…) (Mano tėvai) buvo normalūs žmonės, turėjo ūkį. Tame ūkyje gyvenome, namą taisėme. Dar prieš karą turėjo nemažai žemės, dalis jos grąžinta, turėjo santaupų“, - kalbėjo J. Narkevičius.