Po Vyriausybės posėdžio premjeras S. Skvernelis paaiškino, kodėl buvo apsispręsta būtent taip. Jo teigimu, rengiama nauja Vyriausybės nutarimo dėl karantino paskelbimo redakcija, o jame – ir galimas karantino pratęsimas.

„Tai buvo svarstoma ir neformaliame ministrų pasitarime, šiandien buvo svarstoma ir COVID-19 komitete. Nuo birželio 1-osios, tikėtina, nutarimas bus išdėstytas nauja redakcija. Tikėtina, kad karantinas bus pratęstas. (…) Visi palengvinimai, kurie galioja dabar, galios ir toliau, nauji atsiras po 2 savaičių, gal ir kitą savaitę bus priimti“, – teigė jis.

Vyriausybės pasitarime ministrai pritarė preliminariam planui dėl kultūros renginių atnaujinimo, tai galėtų prasidėti nuo birželio 1 dienos. Sprendimai bus priimti kitą savaitę.

Premjeras teigė, kad karantinas šioje situacijoje yra pati tinkamiausia priemonė.

„Šiandien irgi buvo tas klausimas svarstomas, reikia aiškiai apibrėžti, ar karantinas, ar ekstremali situacija.. Karantino tikslas yra valdyti epidemiją, užkirsti kelią ne tik jos pasekmėms, bet ir plitimui. O ekstremalios situacijos – kai kalbama apie padarinių likvidavimą. Bet kol kas galutinio sprendimo neturime. Jei mes norime riboti žmonių patekimą į Lietuvos teritoriją, srautus, žmonių skaičių ir kitas priemones, kito režimo, kaip karantinas, nėra“, – kalbėjo premjeras.

„Minimalūs ribojimai lieka“, – teigė S. Skvernelis.

Spaudos konferencijoje ministras pirmininkas teigė, kad vien žodis „karantinas“ gali bauginti.

„Mes maksimaliai grįžtame į normalų gyvenimą. Suprantu, kad žodis karantinas baugina, nesinori, kad jis būtų, bet mums nepatogumų kels minimaliai. Jis bus orientuotas į galimos ligos tolesnį plitimą ar atskirų židinių suvaldymą“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Karantinas šalyje įvestas dar kovo mėnesio viduryje, kol kas jis pratęstas iki gegužės 31-osios.