„Matyt, ir reikėjo tikėtis, kad situacijai pagerėjus ir šiek tiek į antrą planą nuėjus užsikrėtusiųjų skaičiams, visuomenė ir politikai grįš prie tam tikrų politinių temų. Supraskime, kad tai yra rinkiminis laikotarpis“, – trečiadienį spaudos konferencijoje teigė A. Veryga, neslėpdamas, kad ir jam opozicijos keliami klausimai atrodo įtartini.

„Politikų duona yra politikuoti ir nors kartais girdime pasakymus, kad nereikia politikuoti – bet politikams tai yra pagrindinis užsiėmimas. Ir ši tema (epidemijos suvaldymas – ELTA) dar ilgą laiką bus diskusijų aspektas“, – pridūrė ministras, ragindamas į viešąją erdvę vis prasiveržiančių politikų ginčų labai nesureikšminti.

„To labai nesureikšminkime, supraskime, koks yra kontekstas ir priimkime tą kaip demokratiškoje šalyje vykstančią politinę diskusiją“, – teigė A. Veryga.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis trečiadienį pareiškė, kad konservatorių retorikoje įžvelgiąs grėsmę žmonių gyvybėms. Politiko teigimu, konservatoriai yra atsakingi už tai, kad viešojoje erdvėje pastaruoju metu keliami klausimai, ar valdžios taikomos pandemijos suvaldymo priemonės bei komunikacija nėra diskriminuojanti.

Savo ruožtu dėl galimos diskriminacijos fakto suvaldant epidemiją oficialiai kreipėsi ne konservatoriai, bet socialdemokratai.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierę Agnetą Skardžiuvienę dėl galimos diskriminacijos pagal amžių.

Seimo narys, remdamasis Seimo statuto nuostatomis, prašo išsiaiškinti ir įvertinti, ar A. Verygos sprendimais nustatyti ribojimai vyresniems nei 60 metų ir kitoms rizikos grupėms priklausantiems asmenims patekti į įstaigas, patalpas ir gauti įvairias paslaugas – nėra diskriminuojantys ir neprieštarauja Konstitucijai.