Savivaldybės mokyklų pradinių klasių mokiniams ugdymo procesas baigsis birželio 5-ąją (nuotolinės pamokos – gegužės 29 d.), 5–8 klasių ir I–III gimnazijos klasių – birželio 19-ąją (nuotolinės pamokos – birželio 12 d.), abiturientams – gegužės 25 dieną.

Paskutinę mokslo metų savaitę ugdymo procesą rekomenduojama organizuoti kitomis ugdymo formomis nei pamoka. Pasibaigus nuotolinėms pamokoms, paskutinę ugdymo savaitę mokykloms rekomenduojama skirti nepamokinėms nuotolinėms veikloms, – virtualioms ekskursijoms muziejuose, dalykų individualioms ir grupinėms nuotolinėms konsultacijoms, projektinei veiklai, pagalbai mokiniams, kuriems dėl įvairių priežasčių buvo skirti papildomi vasaros darbai, ir panašiai.

„Tos mokyklos, kurios mokslo metus pradėjo rugsėjo pirmąją (šeštadienį) ar veiklas organizavo šventinėmis dienomis, galės individualiai pasikoreguoti minėtas datas ir priimti sprendimus dėl ugdymo proceso pabaigos savarankiškai“, – paaiškino Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius. Jis pabrėžė, kad ypač didelis dėmesys turėtų būti skiriamas mokiniams, kurie turi specialiųjų ugdymosi poreikių, taip pat be dėmesio nepaliekant ir mokinių, kuriem iškilo mokymosi sunkumų.

Pažymėtina,kad Kauno rajono mokyklos skirs papildomo laiko abiturientams pasiruošti brandos egzaminams. „Jeigu ugdymo įstaigos sudarys saugias sąlygas, galės vykti ir kontaktinės konsultacijos didelėse mokyklos klasėse ar salėse“, – teigė J. Petkevičius.

Nuo gegužės 20 d. savo veiklą atnaujina ir Kauno rajono švietimo centro pedagoginė psichologinė tarnyba. Tačiau, kaip teigiama pranešime, joje kol kas bus ribojamas pašalinių asmenų (tų, kurie neužsiregistravę vertinimui ar konsultacijai) priėmimas. Klientai, užsiregistravę specialiųjų ugdymosi poreikių įvertinimui iki karantino, apie naują atvykimo laiką bus informuoti telefonu.

Paslaugos bus teikiamos laikantis visų būtinųjų darbuotojų ir klientų saugos reikalavimų. Visi vaiko specialiųjų ugdymosi poreikių vertinime dalyvaujantys asmenys privalės dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų.

Anot Kauno rajono mero patarėjo Edmundo Mališausko, nuo šios savaitės neformaliojo vaikų švietimo mokykloms ir būreliams jau galima vykdyti veiklas atvirose erdvėse lauke ir mokyklų sporto salėse. Žinoma, ši veikla galima tik tuomet, kai užtikrinamos sanitarinės sąlygos. Už neformaliojo vaikų švietimo organizavimo ir asmens higienos reikalavimų laikymąsi atsako paslaugų teikėjas.

Nuo gegužės 25 dienos atvirose erdvėse ugdymą pagal galimybes pradės Kauno rajono sporto bei Dziudo ir jojimo sporto mokyklos, suderinusios saugumo reikalavimų vykdymą. Garliavos meno mokykla apsisprendusi mokslo metus baigti nuotoliniu būdu. Ugdymo procesas vyks iki gegužės 29-osios.