Kelioms dienoms su žmona į Nidą atvykęs prezidentas oficialiai neatostogauja, bet sako, puikiai suderina poilsį su darbu. Pavyzdžiui, oficialioje prezidento pirmadienio darbotvarkėje – telefoninis pokalbis su Europos vadovų tarybos pirmininku. Ką veikia kitu laiku, šalies vadovas nedetalizuoja.

– Prezidente, tai labiau atostogos ar darbas?

– Vis dėlto daugiau darbas. Bet savaitgalį buvo atostogos, įveikėme 74 km per dvi dienas dviračiais. Aš tai aš, bet kad mano šaunioji žmona tiek įveiks, tikrai nesitikėjau ir reikėjo sulenkus nugarą stengtis neatsilikti.

G. Nausėda sako, kad į brangiausiu vadinamą Lietuvos kurortą pabėgo neatsitiktinai. Rytoj prezidentas švęs 56-ąjį gimtadienį, todėl kurortas – puiki dingstis pasislėpti nuo alinamų sveikinimų.

„Net tuomet, kai dirbau ankstesnėje darbovietėje, ta diena būdavo stichiška: sveikintojai eidavo vienas po kito ir susikaupti būdavo sudėtinga. Bet ypatingų balių aš nemėgstu, niekada nemėgau – didelis šurmulys ne man“, - sakė jis.

Prezidentas apsistojo prabangiame 4 žvaigždučių Nidos viešbutyje. Nakvynės kaina paprastame kambaryje siekia 60 eurų, liukso kambaryje 99 eurus. Apartamentuose 3 miegamųjų kaina šokteli iki 220 eurų. Tačiau kokiame kambaryje apsistojęs prezidentas, neatskleidžiama.

Nuo gimtadienio šurmulio iš sostinės pabėgęs prezidentas dėmesio vengia ir prie jūros: sutikti jį pavyko nedaugeliui. Tačiau kai kurie susitikimai, tokie kaip su vienuolikmečiu berniuku, šalies vadovą prajuokino.

– Kodėl jūs toks aukštas?

– Cha, cha, va šito aš tau tikrai negaliu atsakyti. Tiesiog toks gimiau, toks ir užaugau, man atrodo, ir tu būsi aukštas, turbūt, pasieksi mano ūgį.

Tačiau ne visiems teko garbė pasilabinti ir pasikalbėti su prezidentu. Nuo savaitgalio Nidoje esančio G. Nausėdos poilsiautojai ir vietiniai sako nematę.

„Nematėm, bet girdėjom tikrai. Nežinojom, kurią valandą, bet eisim ieškoti.“ „Girdėjau, kad yra, bet vaikštinėjančio su žmona nemačiau.“ – „Norėtumėt sutikti?“ – „Ne, gal ne, yra įdomesnių žmonių.“
„Nebuvo atėjęs gintariukų pažiūrėt?“ – „Ne.“ – „Dažnas prezidentas neužeina?“ – „Nežinau, nesimato tų prezidentų, nevaikšto jie gatvėm.“ „Mačiau per televizorių, bet gyvai tai ne.“ „Kur jis čia gali poilsiauti, viešbutyje?“ – „Gal, bet aš nemačiau.“, - laidai sakė miestelio gyventojai.

Vietiniai sako, kad prezidentas karantiną ir galimą darbą nuotoliniu būdu derina su atostogoms.

„Laikotarpis visiems įtemptas, reikia ir pravėdinti galvą. Aš tai manau, kad atostogauja prezidentas, bet gal jam reikėtų dirbti. Tokiu laiku prezidentui reikėtų susiimti ir padirbėti. Sako, galima ir nuotoliu. Bet šis laikas parodė, kad neįmanoma, bent man nepavyksta. Jei prezidentui pavyksta, tai valio už jį.“

Kol kas išsamiau pabendrauti su prezidentu neteko ir Neringos merui Dariui Jasaičiui. Tačiau meras džiaugiasi: Nida prezidento vizito sulaukė po ilgo laiko.

„Lenkijos prezidentas labai mėgdavo Neringą – meras žinojo. Mėgsta Neringą ne tik prezidentai, ko gero, čia apsaugai labai lengva saugoti: iš visų pusių vanduo, viena pusė išvis uždaryta, čia keltas – labai patogu dirbti. Čia labiau apsaugai atostogos nei prezidentui“, - sakė meras.

Pasak mero, prezidentė Dalia Grybauskaitė kurorte nėra atostogavusi, čia ji viešėdavo tik oficialių susitikimų metu. Apsistoti viešbutyje, kuriame dabar gyvena G. Nausėda, prezidentavimo metu mėgo Algirdas Brazauskas. Vėliau jis įsigijo butą Nidos centre. Prezidentas Valdas Adamkus, anot Neringos mero, mėgo poilsį su vaizdu į Kuršių marias.