„Delfi“ buvo informuotas, kad gegužės 16 dieną, adresu Skydo g. 46, kilo gaisras, dėl kurio sudegė namas. Jame iki lemtingos dienos gyveno 12 šeimų. Pasak įvykio liudininkų, gaisro aplinkybės kol kas nenustatytos – gaisrininkai atliks ekspertizę. Gyventojai apie nelaimę pranešė ir Vilniaus savivaldybei, tačiau jokių garantijų dėl pagalbos nesulaukė.

Vienas iš daugiabučio gyventojų Sergej Orlov naujienų portalui nurodė, kad pats gyveno su šeima pirmajame namo aukšte, o kaimynas, dėl kurio galimai neatsargaus elgesio kilo gaisras, antrajame.

„Mūsų pirmas aukštas dabar yra visas užlietas, antrasis – sudegęs. Baisu, visi esame dar skoloje už stogo renovaciją, nežinome, kaip čia viskas pasibaigs. Šiuo metu mano žmona renka paramą, mūsų vaikai – vienas pas krikšto tėvą, kitas – pas močiutę. Kaimynas, kurio bute galimai ir kilo gaisras, apdegė, gyventojai nespėjo net dokumentų susirinkti, viskas sunaikinta. Likome be nieko, o dar tas karantinas“, – nuogąstavo vyras.

Jis taip pat paminėjo, kad buvo apsilankęs ir Naujosios Vilnios seniūnas, apžiūrėjo gaisravietę, pasidomėjo padėtimi, vis dėlto neaišku, kokios pagalbos pavyks sulaukti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) šiandien pranešė, kad praėjusį šeštadienį, 20 val., Vilniuje, Skydo gatvėje, liepsnojo vieno aukšto daugiabučio stogas ir mansarda. Name yra 11 butų. Vieno jų gyventojas gaisro metu apdegė ranką ir plaukus.

„Jam medikai pagalbą suteikė vietoje. Gaisro metu sudegė ir buvo išardyta apie 390 kv. m stogo konstrukcijų, išdegė apie 160 kv. m mansardinio aukšto, ugniagesiai išsaugojo apie 70 kv. m šios patalpos, pirmajame aukšte esantys butai buvo sulieti vandeniu. Autonominių dūmų detektorių juose nebuvo“, – teigiama departamento pranešime spaudai.

Šiuo metu Sergejaus Orlovo žmona Donata Orlova renka paramą dėl kilusio gaisro, galintys prisidėti, kviečiami aukoti į nurodytą banko sąskaitą.

Gavėjas: Donata Orlova

Sąsk. nr.: LT097300010115356853

Nurodyti: Parama po gaisro.