J. B. nebeprisiminė, kiek tiksliai išgėrė, bet nesijautė labai stipriai apsvaigęs. Važiuojant namo atsitiko nelaimė. Neilgai trukus pasirodė ir policijos pareigūnai, į alkoholio matuoklį vyriškis įpūtė 1,90 promiles.

Kadangi promilių buvo daugiau nei 1,50, J. B. laukė baudžiamoji byla. Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis dėl to labai gailėjosi. Sakė nepagalvojęs apie pasekmes.

Atstumas nuo kaimynės iki jo namų yra netolimas, todėl manė, kad sėkmingai pavyks parvažiuoti. Vairuotojo pažymėjimą turi, tačiau neatsimena, kur tiksliai jis šiuo metu yra. Niekur jo neranda.

Be J. B. visiško prisipažinimo jo kaltė įrodyta šioje byloje esančia medžiaga. Iš Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pagėgių policijos komisariato tyrėjo R. A. tarnybinio pranešimo matyti, kad vasario 1 d., apie 20 val., gautas telefoninis pranešimas, kad automobilis „Citroen“ yra įvažiavęs į griovį. Nuvykus į įvykio vietą, kelio Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda 153,05 kilometre, J. B. buvo nustatytas girtumas.

Gaila tik tiek, kad pirmiau atvyko policija, o ne techninė pagalba...

Teismas, skirdamas bausmę J. B., atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltinamojo kaltės formą ir rūšį, kaltinamojo asmenybę, jo atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes.

J. B. anksčiau neteistas, administracine tvarka vienerių metų laikotarpyje baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, turi galiojančią nuobaudą. J. B. atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažintina tai, kad jis pripažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Vasario 18-ąją teisėjas Egidijus Mockaitis pripažino J. B. kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281¹ straipsnio 1 dalį ir paskyrė jam 40 MGL (2 000 Eur) dydžio baudą. Ji turi būti sumokėta per tris mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Be to, konfiskuota nusikaltimo padarymo priemonė – automobilis „Citroen Xsara Picaso“, priklausantis J. B.

Paskirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – dvejiems metams uždrausta vairuoti visų rūšių kelių transporto priemones.

Teismo baudžiamasis įsakymas jau įsiteisėjo.