Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ duomenimis, iš visų apklausoje dalyvavusių Lietuvos gyventojų daugiau kaip dešimtadalis – 11 proc., mano, kad didžiausias korupcijos šešėlis krinta ant politikų, antroje vietoje – statybų sektorius (9 proc.) ir trečioje – prekybos tinklų verslininkai (6 proc.).

Sociologė dr. Rasa Ališauskienė atkreipia dėmesį į gyventojų gana nepatikliai vertinamą prekybos tinklų veiklą: „Tai galimai sietina su maisto produktų kainų kilimu ar su tam tikrais turtingų verslininkų veiksmais, kurie valdo pagrindinius prekybos tinklus šalyje“, – sako sociologė.

Ketvirtoje vietoje, atsakiusiųjų nuomone, atsidūrė vaistų gamintojai ir tiekėjai (5 proc.), penktoje – medicinos paslaugų įmonės (odontologai) su 4 proc., šeštoje – koncernas „MG Baltic“ (4 proc.), septintoje – bankai (3 proc.), aštuntoje – valstybinės įmonės (3 proc.), devintoje – krovininio transporto įmonės (3 proc.).

Respondentai tarp korumpuočiausių paminėjo dar ir šias verslo/pramonės grupes ir valdžios institucijas: alkoholio pramonę, „Vilniaus prekybą“, „Agrokoncerno“ grupę, energetikos sektorių, „Grigeo“ grupę, savivaldybių įmones ir vadovus, maisto produktų gamintojus, „Senukus“, gamtos apsaugos institucijas, „Kauno grūdus“ ir „Rubikon group“.

Komunikacijos agentūros „Maniac“ užsakymu tyrimas, per kurį apklausti 510 pilnamečių Lietuvos gyventojų, buvo vykdomas internetu balandžio 5-8 dienomis.