„Kadangi jau medžioklės sezonas yra prasidėjęs, bijau, kad bus labai keblu paimti ir panaikinti visą įsakymą. Kai kilo įvairių diskusijų, ir ministras yra pasakęs, kad bus pakartotinai dėl atskirų punktų šaukiama patariamoji komisija. Matyt, kad perbalsuosime ir išdiskutuosime plačiau. Tą planuojame daryti kitą penktadienį“, – Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje sakė viceministrė.

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis trečiadienį teigė nesuprantantis, kodėl ministras pasirašė medžioklę lankais įteisinantį įstatymą. Premjeras akcentuoja, kad medžioklės įstatymas turėtų būti panaikintas.

„Manau, kad nebereikia ieškoti būdų, kaip koreguoti ir taisyti, švelniai tariant, nevykusį įsakymą, tiesiog reikėtų jį naikinti visą, turėti diskusijas pirmiausiai su gamtosaugininkais ir žmonėmis, kurie realiai labai gerai išmano medžioklę, medžioklės profesionalais, mokslininkais, priimti sprendimus“, – sakė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas pabrėžia, kad aplinkos ministras turi labai gerai įvertinti savo komandą ir pasidaryti labai rimtas išvadas.