Valstiečių lyderis tikina, kad atsipalaiduoti dar nereikėtų, nepaisant to, kad karantinas ir yra švelninamas. Anot jo, turime sėkmingą pradžią, bet prie įprasto gyvenimo reikia grįžti tik palaipsniui.

„Aš manau, kad tie žmonės, kurie skaito žiniasklaidą ir domisi naujienomis, supranta, kad virusas gali grįžti bet kada ir su didele jėga. Šiandien yra publikacijos apie Kiniją, kur vėl uždaromas vienas miestas. Virusas yra šalia mūsų ir turime tai suprasti, nepaisant to, kad mums galbūt norėtųsi nenešioti kaukių“, – laidos pradžioje sako R.Karbauskis.

Tiesa, jau pasigirsta vis daugiau kalbų, neva daugelis naujausių valdančiųjų sprendimų yra paremti siekių kuo geriau pasirodyti rinkimuose. Anot R. Karbauskio, dabar svarbiausia bus suvaldyti ekonominius iššūkius.

Ramūnas Karbauskis

„Niekam čia nėra malonu. Valstiečiams taip pat nėra malonu. Aš suprantu, kad artėja rinkimai ir visi tokie šnekėjimai, kad vieni ar kiti daro kažką blogo ar neteisingo, yra galimi, ir tai darys oponentai, bet mes rūpinamės žmonių sveikata. Kita dalykas – suvaldyti ekonomiką taip, kad nuostoliai, kuriuos mes patirsime, nepablogintų žmonių gyvenimo“, – aiškino R.Karbauskis.

Karbauskis: ekonomika per metus laiko gali atsigauti

Paklausus, kodėl ne visi verslai sulaukia kompensacijų, politikas tam paprieštaravo.

„Aš matau propagandą, kuri yra skleidžiama, kad neva valstiečiai rūpinasi tik pensininkais ir rūpinasi rinkimais. Aš pasakysiu, kad iš to milijardo eurų, kuris buvo skirtas kaip vienas iš paketo paramos ekonomikai ir socialiniams dalykams, tai tik 180 mln. yra skirta paremti pensininkams ir neįgaliesiems. Visi kiti pinigai yra skirti verslui ir žmonėms, kurie prarado darbus. Dabar yra svarstomas klausimas, kaip mažinti darbo jėgos apmokėjimą, svarstomi klausimai dėl NPD ir kt. klausimų. Tai yra ne pirmas ir ne paskutinis pagalbos paketas“, – aiškino R.Karbauskis.

„Iš karto prasidėjus krizei buvo nutarta atidėti mokesčių mokėjimą, atidėta 350 mln. Eurų mokesčių mokėjimas. Ką reiškia kompensuoti? Šiandien mes turime kompensuoti tai, kad sustoja verslas. Kompensaciniai mechanizmai viešbučiams, restoranams jie yra paleisti ir veikia. Galbūt kažkurie žmonės dar negauna pinigų, bet kalbėti apie tai, kad nėra kompensuojama, yra stengiamasi padaryti viską, kad ekonomika patirti kuo mažiau nuostolių“, – sako R.Karbauskis ir tikina, kad parama padės verslams.

Anot jo, ekonomika per metus laiko gali atsigauti.

Robertas Šarknickas, Ramūnas Karbauskis, Eugenijus Jovaiša

„Yra sektorių, kurie patiria didesnius nuostolius, yra sektoriai, kurie dar patirs nuostolius, nes jie dabar dar gamino buvusius užsakymus, bet užstrigo užsakymai, ir nuostolius jie patirs po kelių mėnesiu, bet faktas yra tas, kad Lietuvos ekonomika yra stipriai diversifikuota ir per metus laiko jis atsistatinėja“, – taip pat pridūrė politikas.

Sureagavo į reitingų šuolį

Laidoje politikas taip pat sureagavo į žmonių nuomonę apie tai, kad geriausiai iš krizės, anot apklausos, padėtų iškopti keli lyderiai. Pirmose apklausos gretose yra S.Skvernelis ir I.Šimonytė.

„Tas žmogus, kuris yra Vyriausybės vadovas ir vadovauja visam procesui, ir turi būti pirmas. Būtų labai blogai, jeigu ne Saulius Skvernelis būtų pirmas, aš labai džiaugiuosi, kad Skvernelis yra pirmas, nes krizės momentu pasitikėjimas valdžia yra būtina sąlyga, jeigu žmonės nustoja pasitikėti valdžia, tai yra didelė problema“, – sako jis. „Aš jums sąžiningai pasakysiu: mums rinkimai dabar visiškai nerūpi. Mes apie juos kalbėsime tada, kai iš tikrųjų būsime suvaldę situaciją. Manau, kad artimiausiu metu, birželį, galėsime grįžti prie šios temos. Manau, kad žmonės turi išgyventi šį sunkų laikotarpį, po to reikia tikėtis, kad žmonės galės sėkmingai dalyvauti rinkimuose, o ką žmonės pasirinks, jie tarpusavyje ir kalbės. Mes atlikome savo pareigą, suprantame, kad reitingai auga, bet jie auga todėl, kad mes darome, o ne kalbame. Jeigu žmonės tai įvertins teigiamai, bus ir balsuojama už tą partiją“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Anot jo, šiuo metu visi daro tai, ką gali, ir kviečia visus, kurie turi kokių nors pretenzijų, jas išsakyti.

„Visi įstatymai, kurie yra priimti dėl pandemijos, visi pinigai, kurie patvirtinti paramai ir visos priemonės, kurios vyksta, tvirtintos Seime. Ir tai padarė Seimas, aš neprisiimtu sau kažkokios garbės, bet tai padarė Seimo dauguma. O kalbant apie tai, kad Vyriausybės vadovas ir Veryga ir Seimo nariai, tai jie irgi yra Seimo nariai ir padarė lygiai tiek pat, kiek mes Seime šiuos sprendimus, tik jie dar yra Vyriausybės nariai, todėl noriu pasakyti vieną, kad mes savo pareigą atliekame ir atliksime ją bet kokiu atveju. Jeigu mums kas nors turi pretenzijų, jas reikia išsakyti, bet jeigu žmonės patenkinti, ką daro Vyriausybė, jie patenkinti ir tuo, ką daro valdančioji dauguma, nes tai yra tas pats“, – sako R.Karbauskis.