„Manau, kad (surengti saugiai Seimo rinkimus – ELTA) įmanoma. Turime šiuo metu ir patyrimo dėl atstumo laikymosi, ir dėl apsaugos priemonių dėvėjimo bei apsisaugojimo. Tad, manau, kad labai realistiškas scenarijus yra suorganizuoti (Seimo – ELTA) rinkimus. O spėlioti, ar bus tuo laikotarpiu intensyvus viruso plitimas, yra labai sudėtinga“, – trečiadienį spaudos konferencijoje tvirtino A. Veryga, pridurdamas, kad kalbant apie Seimo rinkimus ne ką mažiau svarbus yra ir pačių rinkimų patikimumas. Anot jo, internetinis balsavimas šiuo atžvilgiu kelia tam tikrų klausimų.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija siūlo įteisinti internetinį balsavimą Seimo rinkimuose. Apie tokias įregistruotas Seimo rinkimų įstatymo pataisas trečiadienį pranešęs LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad rudenį numatomi rinkimai į Seimą gali neįvykti dėl piliečių baimės prie balsadėžių užsikrėsti koronavirusu.

„Lietuvoje yra ganėtinai griežti įstatymai, nes daugiamandatėje apygardoje reikia surinkti mažiausiai 25 proc. dalyvių. Tuo tarpu dėl pandemijos ir kitų dalykų rinkėjai rinkimuose gali mažiau dalyvauti“, – trečiadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos posėdyje aiškino G. Kirkilas, pridurdamas, kad internetu balsavusieji gali būti kritiškai svarbi grupė, norint, kad rudenį Seimo rinkimai apskritai įvyktų.