„Sprendimas yra keistas. Su niekuo nepasitarus įvedama nauja medžioklės rūšis. Aš manau, kad sprendimas nebuvo priimtas taip, kaip reikia tokius sprendimus, kurie yra susiję su plačiais visuomenės sluoksniais, priimti. Pirmiausiai su ja reikėjo kalbėtis, o ne priimti visiškai netikėtą, panašu, ir valdančiajai daugumai nežinant, sprendimą.

Sprendimas buvo klaidingas – šią klaidą reikia pripažinti“, – „Žinių radijui“ situaciją komentavo G. Kirkilas.

„Gal šiek tiek pritrūko patirties (tartis – ELTA). Reikia tartis su visuomene – tai yra politikos alfa ir omega“, – pridūrė „socialdarbiečių“ lyderis.

Po tekusios tiek opozicijos, tiek valdančiųjų lyderių kritikos aplinkos ministras antradienį pasirašė naują įsakymą dėl Medžioklės taisyklių. Naujame dokumente nebeliko galimybės nuo 2022 m. medžioklėje naudoti medžioklinius lankus.

ELTA primena, kad „valstiečių“ partijai priklausantis K. Mažeika pastarąją savaitę pasirašė medžioklę miškuose lankais nuo 2022 m. įteisinantį įsakymą.

Kaip antradienį „Žinių radijui“ sakė prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius, K. Mažeikos penktadienį pasirašytas įsakymas, kuriame įrašytas leidimas medžioklėje naudoti medžioklinius lankus, yra neteisingas, verčiantis svarstyti, ar nereikėtų stabdyti ir iš naujo įvertinti kitus kontroversiškai vertinamus medžioklę reglamentuojančius įstatymo punktus.