Europos Komisija naujausioje Lietuvos pažangos ataskaitoje mūsų pažangą vertina kaip kuklią, tuo tarpu pati Vyriausybė savo pasiekimus vertina perdėtai. Struktūrinės reformos, kuriomis didžiuojasi, vaisių, deja, neduoda, visi minimalios algos, pensijų pakėlimai yra apspręsti augusios ekonomikos tempais. Žinoma, Vyriausybė sugeba raškyti vaisius ir girtis tuo, ką sukūrė Lietuvos žmonės ir verslas. O sritys, priklausančios nuo politinės valdžios – liko apleistos“,- sako R. Budbergytė.

Jos teigimu, mokinių pasiekimų rezultatais Lietuva pasigirti negali, kaip ir sveikatos apsauga, inovatyvių vaistų pasiekiamumu ar didesnėmis investicijomis į socialinę apsaugą. Pasak R. Budbergytės, ekonominio augimo vaisiai pasiekė pavienes gyventojų grupes, bet skurdas, nepriteklius apčiuopiamai nesumažėjo.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad sveikimas prasideda nuo pripažinimo, tuo tarpu dabartinė Vyriausybė „toliau tęsia savo rinkimų propagandos žanrą ir seka saldžias pasakas, nepripažindama jokių klaidų ir nematydama savo veiklos spragų“.

„Todėl vertinti tą pasakų rinkinį, kurį jie vadina ataskaita – neįmanoma. Visos tarptautinės institucijos objektyviai jau įvertino, kad Lietuvos pažanga įvairiose srityse buvo maža arba labai maža. O žinant, kad tai buvo didžiausio ekonominio augimo laikotarpis, galiu pridurti, kad – per maža,“ – įsitikinęs socialdemokratų lyderis.

Seimo socialdemokratų partijos frakcijos narys Algirdas Sysas lakoniškai įvertino Vyriausybės veiklos ataskaitą, sakydamas: „Rodos, ir vargo nebuvo – tokia pirma ir vienintelė mintis paskaičius, ką Vyriausybė pati kalba apie savo veiklą. Iš dainos žodžių neišmesi, o daugiau nėra ką bepridurti.“