„Įsakymo projektas, kuriuo išbraukiamas medžioklės taisyklių punktas apie lankus, šiuo metu yra vizuojamas ministerijos viduje“, – BNS sakė ministro patarėjas Justas Jaskonis.

„Viceministrė Rasa Vaitkevičiūtė atsiprašo ir prisiima atsakomybę už nesuderintą, klaidingą sprendimą. Tikimės, kad šiandien popiet ministrui beliks pasirašyti įsakymą“, – teigė ministro atstovas.

Jis taip pat pridūrė, kad naujame įsakyme bus išbrauktas tik vienas punktas, kuriuo buvo įteisinta medžioklė lankais.

Prezidento patarėjas Jaroslavas Neverovičius antradienio rytą Žinių radijui sakė, kad būtina stabdyti ministro sprendimus ne tik dėl lankų medžioklėje įteisinimo, bet ir dėl prožektorių, šunų naudojimo medžioklėje bei kitus.

„Labai gerai, kad buvo sustabdytas Medžioklės taisyklių (dėl lankų naudojimo - BNS) galiojimas, bet manau, reikia stabdyti ir kitus punktus, kurie yra kontroversiški. Pavyzdžiui, yra toks punktas apie trukdymą medžioti, apie tai, kaip naudojami prožektoriai, kaip naudojami šunys medžioklėje, kaip sumažinamos zonos, kur negalima medžioti aplink valstybinius parkus, rezervatus. Taigi, visus tuos punktus reikėtų stabdyti, diskutuoti su visuomene ir priimti suderintus pagrįstus ir visuomenės lūkesčius atitinkančius sprendimus“, – kalbėjo prezidento patarėjas.