Mokiniams bus skirta ir papildoma savaitė, jei jie patys norės patobulinti žinias. Papildomą savaitę mokiniams jau bus leista susitikti su mokytojais, tačiau tokie susitikimai vyks griežtai ribojant mokinių skaičių ir organizuojant mažas grupes. Be to, egzaminus laikantys mokiniai susidurs su keliais iššūkiais.

„Reikalavimai labai sugriežtinti, klasėse gali būti devyni, salėse – iki 50-ties. Bus matuojama temperatūra atvykstantiems į egzaminus. Didelių iššūkių kol kas nematome, tikimės, kad švelnės ir karantino sąlygos“, – sako Klaipėdos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Egzaminų laikyti atvykę mokiniai bus aprūpinti apsaugos priemonėmis, tiesa, gavus kaukę, ją reikės naudoti per du pasirinktinai laikomus egzaminus. Pagal šiai dienai priimtus sprendimus, egzaminų skaičius planuojamas mažesnis, nei įprastai.

O štai darželiai jau laukia mažųjų lankytojų. Anot mero, taip siekiama užtikrinti galimybę tėvams grįžti į darbą. L. Prižgintienė sako, kad šuo metu sunku pasakyti, kiek tiksliai vaikų sugrįš į darželius ir primena, kad sergantys vaikai turi likti namuose.

„Tie vaikai, kurie turės 37,3 temperatūros, įstaiga negalės jų priimti. Kaip žinote, dar neatšauktas karantinas, jei galite, neveskite jų į darželius, nes vaikams saugiau likti namuose“, – sako L. Prižgintienė.

Meras V. Grubliauskas sako, kad įstaigų vadovai turės užtikrinti darbuotojų patikrinimus dėl COVID-19 viruso. Kol kas apie karščiuojančius ugdymo įstaigų darbuotojus nėra buvę, tačiau tokių priemonių imamasi tiek darbuotojų, tiek tėvų ramybei.