„Galima pasakyti labai aiškiai, kad šis sprendimas yra neteisingas tiek turinio prasme, tiek formos. Galimi ministro asmeniniai pomėgiai tikrai nėra geras pagrindas jo veiksmams ministerijoje, siūlant teisės aktus. Juo labiau, kad tiems pasiūlymams jau buvo nepritarta Lietuvos Seime“, – „Žinių radijui“ teigė J. Neverovičius, pridurdamas, kad pasirašytas įsakymas neatitinka skaidrumo ar būtinybės įtraukti visuomenę į teisėkūros procesą reikalavimų.

„Formos prasme (įsakymas – ELTA) taip pat neatitinka teisėkūros pagrindų įstatymo, kuriame įtvirtinti atvirumo, skaidrumo, visuomenės teisė dalyvauti teisėkūros procese. Tai nebuvo padaryta“, – akcentavo jis.

Jo teigimu, nereikėtų apsiriboti tik diskusijas sukėlusio punkto dėl medžioklinių lankų naudojimo sustabdymu. J. Neverovičius įsitikinęs, kad dabar puiki galimybė iš naujo apsvarstyti ir kitus kontroversiškai vertinamus medžioklę reglamentuojančius įstatymus.

„Labai gerai, jog buvo sustabdytas šio medžioklės taisyklių punkto galiojimas, bet, manau, kad reikia stabdyti ir kitus punktus, kurie yra kontroversiški, pavyzdžiui, kaip trukdymas medžioti, kaip prožektorių naudojimas, kaip naudojami šunys (...) Šiuos punktus reikėtų stabdyti ir diskutuoti su visuomene ir priimti pagrįstus, suderintus ir visuomenės lūkestį atitinkančius sprendimus“, – apibendrino prezidento patarėjas.