Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, nuo šešių ryto jau gauti 37 pranešimai, tačiau sulaukiama vis naujų skambučių.

„Ta informacija labai kintanti, nes gaunami vis nauji pagalbos pranešimai“, – sakė ji.

Kauno apskrityje tokių pranešimų jau gauta 20, Marijampolės – penki, Utenos apskrityje – keturi, Alytaus – trys. Po du kartus vykta į iškvietimus Panevėžio ir Vilniaus apskrityse, vieną Tauragėje.

Kėdainių rajone po audros medis ant dviejų automobilių – „Audi A6“ ir „VW Passat“, Kaune pranešta apie du įvykius, kai medžiai užvirto ant „Toyota“ ir „Škoda“ automobilių.

Visagine užvirtęs medis apgadino automobilį „Chrysler“.

Vilniuje Naugarduko gatvėje esančio namo kieme medis užvirto ir apgadino net tris automobilius.

„Ryte žmonės atsibudo ir toliau sulaukiame daug skambučių – daugiausia jų Kaune.

Antradienio rytą jau sulaukta dviejų iškvietimų dėl dviejų medžių prispaustų automobilių Kaune“, – sakė L. Valauskienė.

Elektros neturi apie 10 tūkst. namų ūkių

Dėl stipraus vėjo ir šlapdribos elektros energijos Lietuvoje antradienį ryte neturi apie 10 tūkst. vartotojų, BNS informavo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

„Pagridninė gedimų priežastis yra šlapias sniegas, kuris užkrenta ant orinių elektros perdavimo linijų ir jas nutraukia“, – BNS sakė ESO atstovas Tomas Kavaliauskas.

Pasak jo, daugiausia gedimų užfiksuota Kauno, Vilkaviškio ir Marijampolės rajonuose, taip pat Vilniaus pakraščiuose bei Širvintose, jie yra operatyviai šalinami.