Pasak Seimo nario, jie galėtų toliau pareigas eiti iki tol, kol sukaks senatvės pensijos amžių. 2024 m. senatvės pensinis amžius vyrams bus 64 m. ir 8 mėn., o moterims – 64 m. ir 4 mėn.

„Būtų išvengta situacijų, kai valstybės tarnautojas, iki 2024 m. sausio 1 d. neįgijęs aukštojo išsilavinimo, atleidžiamas iš darbo be jokių išeitinių kompensacijų, nors jam iki senatvės pensijos amžiaus likę keli metai ar mėnesiai. (....) Netekus einamų pareigų, bet dar nesukakus pensijos amžiaus, jiems reikės ieškotis naujo darbo, kurį susirasti vyresnio amžiaus asmeniui kyla nemažai problemų. Be to, tokie asmenys būna įgiję nemažai patirties ir gerų savo darbo ar profesijos įgūdžių, jų mokymui, kvalifikacijos kėlimui valstybė būna investavusi nemažai lėšų“, – sako P. Čimbaras.

Šiuo metu Valstybės tarnybos įstatyme nustatyta, kad iki 2019 m. sausio 1 d. (iki Valstybės tarnybos įstatymo naujos redakcijos įsigaliojimo) į pareigas priimti valstybės tarnautojai, kurie neturi aukštojo išsilavinimo, toliau eina pareigas, bet ne ilgiau kaip iki 2024 m. sausio 1 d. Per šį laikotarpį aukštojo išsilavinimo neįgiję valstybės tarnautojai bus atleidžiami iš einamų pareigų, nemokant jiems išeitinės išmokos.