Tai BNS patvirtino Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

„Tai – mano mokytojas iš didžiosios raidės ir manau, kad ne tik mano, o ir daugelio kitų – visų teisininkų kartos. Tikras Lietuvos patriotas“, – sakė Konstitucinio Teismo pirmininkas.

„Aš pabrėžčiau, kad tai buvo vienas iš nedaugelio teisininkų, kurie pabrėždavo patriotizmo ir atsidavimo Lietuvai reikšmę“, – teigė jis.

Seimo narys, konservatorius Stasys Šedbaras teigė, kad su S. Stačioku visuomet palaikė draugiškus santykius.

„Jis mano dėstytojas, o po to mes kartu Konstituciniame Teisme dirbome (...) Visą laiką palaikėme draugiškus santykius“, – BNS pasakojo S. Šedbaras.

„Jis buvo labai aktyvus kaip rašantis mokslininkas, daug metų dirbo Teismo ekspertizės institute, konstitucinės teisės srity yra tikrai daug prisidėjęs. Daugiausia jo nuveikta konstitucinės teisės srityje“, – teigė parlamentaras.

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl teisininko, vieno Konstitucijos kūrėjų Stasio Stačioko mirties.

Užuojautą artimiesiems ir kolegoms pareiškė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Šiandien Lietuva neteko visą savo gyvenimą teisei ir mokslui paskyrusio, tikro savo šalies patrioto“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, kad tai – skaudi netektis ne tik teisininkų bendruomenei, bet ir visai Lietuvai.

„Žmogus, kūręs Lietuvos pagrindus ir buvęs tikru pavyzdžiu daugeliui dėl savo gilios išminties ir nuoširdaus atsidavimo šaliai. Esame giliame liūdesyje išlydėdami tokią iškilią asmenybę ir būsime visada dėkingi už teisinį paveldą“, – pranešime teigė V. Pranckietis.

S. Stačiokas gimė 1937 metais Alytuje, baigė Vilniaus universitetą, studijavo Maskvos M. Lomonosovo universiteto aspirantūroje, vadovavo Teismo ekspertizės mokslinio tyrimo institutui.

Jis 1990-1992 metais dalyvavo rengiant Konstitucijos projektą, taip pat 1993-1996 ir 1999-2008 metais dirbo Konstitucinio Teismo teisėju, 1996-1999 metais buvo Seimo nariu.

S. Stačiokas 1996 metais apdovanotas Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.