Kūrėjams siūloma aukštos raiškos skaitmeniniu A4 formatu pateikti savo matymą, kaip Lietuva dalyvauja tarptautiniuose procesuose ir kokį vaidmenį juose atlieka.

„Dažniausiai užsienio politika yra aprašoma tekstais ir knygomis, taip pat aptariama diskusijose. Nusprendėme, kad būtų įdomu ją pamatyti kūrėjų akimis bei visiškai kitokia forma, nei įprasta. Todėl laukiame piešinių šia tema nepateikdami daugiau jokių gairių, detalių ar reikalavimų, tik formatą“,- teigė RESC direktorius Linas Kojala.

Pažymima, kad piešti kviečiami ir mėgėjai, ir profesionalai. Taip pat nėra jokių amžiaus kriterijų ar kūriniui naudojamų techninių priemonių apribojimų.

Žadama, jog darbai neliks nepastebėti – bus pagerbti viešame renginyje su garbingais svečiais. Be to, akademikų ir ekspertų komisija išrinks geriausio viršelio autorių, kuriam bus skiriama simbolinė piniginė premija, o kitų lauks prizai.

Galiausiai geriausias kūrinys pretenduos tapti anglų k. leidžiamo tarptautinio leidinio
„Lithuanian Foreign Policy Review“ viršeliu. Šiame leidinyje mintimis dalijasi žymūs Lietuvos, JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir kitų šalių ekspertai. Praėjusiais metais leidiniui viršelį pateikė žymus menininkas Ray Bartkus.

Kūrinių autoriai kviečiami juos siųsti el. paštu info@eesc.lt iki 2020 m. gegužės 25 d.