Būtent darbo jėgos apmokestinimo tema, pasak R. Karbauskio, dominavo per pokalbį su šalies vadovu.

„Delfi“ primena, kad G. Nausėda jau anksčiau yra pasvarstęs, kad viena iš galimų krypčių – laikinas gyventojų pajamų mokesčio sumažinimas krizės laikotarpiu.

„Turime puikią progą pakeisti iš ankstesnės krizės atėjusį neigiamą naratyvą ir įkvėpti gyventojams daugiau tikėjimo ateitimi“, – po nuotolinės diskusijos, skirtos fiskaliniam atsakui į koronaviruso krizę aptarti, pareiškė prezidentas.

Šį siūlymą teigiamai įvertino finansų ekspertai. Plačiau apie tai galima skaityti čia.

Svarstomų priemonių – ne viena

LVŽS pirmininkas sakė, kad svarstomų variantų yra ne vienas, tačiau detaliau jų nekonkretizavo.

„Diskutuojama dėl galimų sprendimų, aš negaliu dabar atskleisti turinio. Vyriausybė turi perskaičiuoti visus variantus, ir pateikti siūlymą. Yra svarstomi visi variantai – GPM, neapmokestinamas minimumas. Ieškomi dar kiti sprendimai, kurie dar galėtų padėti ir gyventojams, ir verslui“ – kalbėjo R. Karbauskis.

Kartu jis užtikrino, kad Seimas palaikys siūlymus, kurių tikslas – didinti žmonių pajamas.

„Nesvarbu, ką sakys opozicija, po to ji vis tiek balsuos už tai“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Piktinosi „opozicijos propaganda“

LVŽS lyderis piktinosi, jo žodžiais tariant, opozicijos propaganda, kad didžioji dalis paramos šiuo metu nukreipiama pensininkams ir neįgaliesiems, kuriems planuojama 200 eurų išmoka.

„Pensininkams ir neįgaliesiems suma yra apie 180 mln. eurų iš beveik milijardo eurų paramos. Aš atkreipiau prezidento dėmesį ir į tai, kad mes turime stengtis, kad visuomenę pasiektų visa informacija. Opozicija siekia suklaidinti žmones, ir padaryti taip, kad susipriešintų visuomenė“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Pirmadienį šalies vadovas dar kalbėsis su opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio, ir, kiek vėliau, – su mišrios Seimo narių grupės ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovais.

Prezidento pasiūlymus žadėjo palaikyti

Opozicinės Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen „Delfi“ po pokalbio sakė, kad su prezidentu G. Nausėda buvo aptartos aktualijos.

„Pirmiausia kalbėjome apie prezidento siūlymą laikinai mažinti GPM iki metų pabaigos, nuo 20 iki 15 procentų. Iš Liberalų sąjūdžio vardu patvirtinau, kad mes tokią idėją palaikysime. Dar daugiau, mes siūlysime tą nuostatą, ir į savo programą ją esame įsirašę. Ir siūlysime, kad ši laikina priemonė taptų ateityje kaip siekiamybė. Grįžus prie 20 procentinių punktų 2021–ųjų sausio 1 dieną, kad vėl palaipsniui imtume mažinti ir perspektyvoje tas 15 procentų taptų ne laikinas dydis, ne nuolatinis. Tai šioje vietoje prezidentą mes palaikome“, – „Delfi“ pasakojo Seimo narė.

Taip pat buvo aptarta ir praėjusią savaitę Seimo patvirtinta vienkartinė 200 eurų išmoka senjorams ir neįgaliesiems.

„Apsikeitėme nuomonėmis, paaiškinau iš savo pusės, kodėl šio pasiūlymo nepalaikiau. Nes ši priemonė buvo labai plati, ji nebuvo tokia tikslinė kaip mes siūlėm. (…) Ir taip pat išsakiau tokį prašymą, kad būtų atkreiptas dėmesys, kad šiandien skirstant paramą verslui, kuri labai stringa, būtų daugiau pasitikėjimo ir mažiau trukdžių“, – sakė V. Čmilytė–Nielsen.

„Kaip aš supratau iš prezidento ir jo komandos, yra svarstomi siūlymai galbūt plėsti tų palaikomųjų ratą, kažkaip tobulinti šį siūlymą“, – „Delfi“ sakė parlamentarė.