„Nežinau visų aplinkybių, bet mūsų nuomonė frakcijoje ir partijoje yra neigiama šiuo klausimu. Kuomet mes svarstėme įstatymo įteisinimą, buvo aiškiai atmesta, ir tai yra mūsų požiūris. Dabar kas ir kaip ten padaryta, aš aplinkybių nežinau. Jeigu kalbėtume apie pačius sprendimus, jeigu jie kažkokie buvo priimti, jie bus atšaukti, mano įsitikinimu.

Jeigu reikės įstatymą įtvirtinti, kad tai negalėtų būti daroma tokiu būdu, tai ir bus įstatymu įtvirtinta. Šioje vietoje labai didelių diskusijų nekils. Aš suprantu ir mačiau feisbuke kilusią diskusijų bangą, bet galiu visus nuraminti, tai tikrai tokio dalyko, kaip medžioklė lankais, kol yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga valdžioje, tol nebus“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad K. Mažeika pastarąją savaitę pasirašė medžioklę miškuose lankais įteisinantį įsakymą. Premjeras Saulius Skvernelis šeštadienį socialiniame tinkle „Facebook“ nepriimtinu pavadino tokį aplinkos ministro sprendimą.

K. Mažeika po susitikimo su ministru pirmininku S. Skverneliu teigė, kad sprendimas įteisinti šaudymą lankais dar nėra priimtas, jis turėtų įsigalioti 2022 metų pavasarį. Taip pat, anot ministro, sprendimas dėl medžioklės lankais buvo priimtas Patariamosios tarybos.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai, reaguodami į aplinkos ministro sprendimą savo įsakymu įteisinti medžioklę lankais, parengė kreipimąsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašant ištirti ministro penktadienį priimto įsakymo teisėtumą, bei teikia Medžioklės įstatymo pataisas, uždrausiančias medžioklę lankais.