Pirmoji šeštadienio nakties dalis buvo mažai debesuota, vėliau į vakarinius, šiaurinius rajonus atslinko tankesni debesys ir šiuo metu ten debesuotumas yra didesnis. Kritulių nebuvo, temperatūra naktį daug kur pažemėjo iki 0-6 laipsnių šilumos. Šalčiau, kaip jau įprasta, buvo Varėnos apylinkėse, šalnos dirvos paviršiuje buvo fiksuotos didesnėje šalies dalyje, tiesa, kaip LRT radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas, šįkart jos buvo nestiprios. Pajūryje temperatūra naktį buvo aukštesnė – apie 6-8 laipsnius šilumos.

Šeštadienį dieną vyraus nepastoviai debesuoti orai, sakė sinoptikas. Dangus kartais apsitrauks tankesniais debesimis, kartais vėl pragiedrės. Visą dieną tas debesuotumas keisis, tačiau lietaus tikimybė bus maža. Nelabai stiprus vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų. Į mūsų šalį, anot sinoptiko T. Kantauto, keliauja šiltesnio oro masė, tad temperatūra dieną pakils iki 15-19 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus pietiniuose šalies rajonuose, tik pajūryje dėl vėsinančio Baltijos jūros poveikio temperatūra svyruos apie 12-14 laipsnių šilumos.

Naktį debesys išsisklaidys, sekmadienio dieną debesų šiek tiek padaugės, bet ir saulės bus labai daug, lietaus tikimybė bus maža. Sekmadienio naktis dar bus vėsi – apie 2-7 laipsnius šilumos ir Žemaitijoje kai kur dar tikėtinos šalnos. Naktį vėjas bus silpnas, o dieną pasisuks ir pūs šiltas pietvakarių, pietų krypties vėjas, jis bus nestiprus ir atneš dar didesnę šilumą. Temperatūra sekmadienį pakils iki 15-20 laipsnių šilumos ir pietvakariniuose šalies rajonuose vietomis šils iki 21-22 laipsnių šilumos.

Pirmadienį prie mūsų šalies priartės žemo slėgio laukas ir jis mums pradės nešti orų permainas, sakė sinoptikas. Jau naktį debesuotumas didės, vakarinėje šalies dalyje prasidės trumpalaikiai lietūs, o pirmadienio dieną jau lietūs turėtų pasirodyti daugelyje rajonų. Temperatūra naktį bus aukštesnė, nes bus daugiau debesų – bus 7-12 laipsnių šilumos, o dieną jau temperatūros kontrastai šalyje bus didesni – vakarinėje dalyje bus vėsiau apie 13-16, galbūt iki 17 laipsnių, o rytinėje šalies dalyje, kur lietūs atkeliaus vėliau, daug kur šils iki 18-21, o gal dar bis ir vienu kitu laipsniu daugiau.