„Reikia pasidžiaugti, kad šiai dienai turim geriausią statistinį rezultatą, imant nuo 2017-ųjų, dėl žuvusiųjų keliuose“, – penktadienį policijos surengtoje konferencijoje sakė jis.

R. Požėlos teigimu, šiemet keliuose žuvo 47 žmonės. Pernai tuo pačiu laikotarpiu žuvo 52, 2018 metais žuvo 60, o 2017 metais – 54 žmonės.

Taip pat generalinis komisaras sakė, kad, palyginus su pernai, šiemet šalyje apskritai nutiko mažiau eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės ir mažiau buvo sužeista žmonių.

Tiesa, R. Požėla sakė, kad „turime labai neraminančią statistiką“, kalbėdamas apie išaugusį greitį viršijančių vairuotojų skaičių.

„Sausio mėnesį policijos įstaigos yra užfiksavusios 16 tūkst. greičio viršijimo atvejų, vasarį – 17 tūkst., kovą – 28 tūkst., balandį – 52 tūkst, o per pirmąsias penkias gegužės dienas – 12 tūkstančių atvejų“, – teigė generalinis komisaras.

Jo manymu, atsakymas, kodėl stebimas toks greičio viršijimų augimas, yra paprastas.

„Ištuštėjusios gatvės sudaro geresnes sąlygas mūsų neatsakingiems vairuotojams paspausti greičio akseleratorių ir skaičiai tikrai yra įspūdingi“, – sakė R. Požėla.

Pasak komisaro, šių metų pabaigoje policijos turimais trikojais ketinama pradėti fiksuoti ne tik leistiną greitį viršijančius vairuotojus, bet ir važiuojančius per draudžiamą šviesoforo signalą bei lenkiančius per ištisinę juostą.

„Šitie mūsų trikojai yra organizuoti būtent tokiam funkcionalumui ir kodėl būtent metų pabaiga, tai iš tikrųjų reikia tuos dalykus suderinti su esamu registru ir tik tada šitie mūsų prietaisai galės ne tik greičio matavimą vykdyti, bet ir kitus pažeidimus fiksuoti“, – patikino jis.