„Aš premjerui jau anksčiau buvau pasakęs, kad savo politinę ateitį baigiu, nedalyvauju Seimo rinkimuose. Akivaizdu, kad liko mažiau nei metai iki Seimo rinkimų, klausimas – koks mano vaidmuo ten būtų buvęs.

Aš pasakiau, kad nedalyvausiu LVŽS kampanijoje. Teko dalyvauti prezidento rinkimų kampanijoje, bet yra didelis skirtumas tarp R. Karbauskio ir S. Skvernelio. Jei vienu atveju pasitikėjau ir dabar pasitikiu Ministru Pirmininku, tai R. Karbauskis man visą laiką buvo tas politinis personažas, kuris kėlė ir dabar kelia daug šypsenos“, – „Žinių radijo“ laidoje „Persona Grata“ kalbėjo S. Malinauskas, kuris šiuo metu darbo neturi, ir kuria video blogą.

Buvęs premjero patarėjas yra įsitikinęs, kad S. Skvernelis ir R. Karbauskisyra skirtingi žmonės su skirtingomis pažiūromis.

„Jeigu reikėtų apžvelgti beveik ketverių metų laikotarpį, tai vis dėl to Lietuva judėjo tuo vektoriumi, kurį nubrėžė Vyriausybė. Seime mes turėdavome arba parlamentinius tyrimus, rietenas, arba kažkas pritardavo kai kuriems Vyriausybės siūlymams, arba nepritardavo. Visos struktūrinės reformos, biudžetai buvo Vyriausybės nuopelnas“, – sakė S. Malinauskas.

Jis pasvarstė ir apie tai, kas vienija tokius, jo manymu, skirtingus žmones.

„Mano galva juos vienija gana pragmatiškas tikslas – buvimas politikoje, galėjimas padaryti sprendimus“, – teigė S. Malinauskas.

Matė realias takoskyras

Skirmantas Malinauskas

Buvęs patarėjas priminė, kad S. Skvernelis yra pasakęs, kad, jei toliau lieka politikoje, jis lieka su R. Karbauskiu.

„Manau, kad, jei jis apsispręstų toliau dalyvauti rinkimuose, be abejonės takoskyros dings. Ar jos buvo? Jos buvo visiškai akivaizdžios. Jeigu frakcijoje buvo kalbama, kad reikia premjerą keisti, o paskui, kai tai išeina į viešumą, sakoma, kad: „ne, čia ne taip interpretuota“, tai galima įsivaizduoti, kokios takoskyros buvo“, – kalbėjo S. Malinauskas.

Anksčiau premjero komandoje dirbęs vyras stebėjosi, kodėl visą laiką buvo tiek sureikšmintas R. Karbauskio vaidmuo valstybės valdyme ir jo įtaka.

„Ji visą laiką buvo minimali, jau vien dėl intelektualinių galių ir visų kitų. Aš sunkiai įsivaizduoju, kaip atrodytų Vyriausybė, kuriai vadovautų R. Karbauskis“, – kalbėjo S. Malinauskas.

Jo nuomone, jeigu ne S. Skvernelis, tai LVŽS būtų turėjęs keliolika, o ne beveik šešiasdešimt išrinktų Seimo narių.

„Manau, kad jis teisingai pasielgė, kai nuėjo į svarbiausią poziciją, ir prisiėmė atsakomybę“, – sakė S. Malinauskas.

Laidos pašnekovo nuomone, S. Skvernelis yra išlikęs stuburas, ant kurio viskas laikosi.

„Politikoje (…) ne idealizmas laimi, laimi pragmatiški dalykai. (…) Dėl ko gerbiu S. Skvernelį – jis nėra verslininkas, jeigu neteks darbo, jis spręs tas pačias problemas, kurias aš sprendžiu. Jis gyvena iš atlyginimo , kažkada buvo policijos vadovas. Daug kur pasaulyje tokiems žmonėms politinėse sistemose yra sunku“, – sakė S. Malinauskas.

Jis patikino, kad jo išsiskyrimas su su S. Skverneliu buvo draugiškas.

„Iki šiol susirašome“, – sakė S. Malinauskas.

Dėl keliuko – įtaria, kad Tomaševskis parodė galią

Buvęs premjero patarėjas sakė, kad yra klausęs Vyriausybės vadovo apie keliuko, kuris veda ir jo namų link, asfaltavimo.

„Esu 100 procentų įsitikinęs, kad, kai buvo skiriami pinigai, jis nežinojo , kur tie pinigai nueis. Bet aš ir tada, ir dabar sakau, kad puikiai suprantu, kad negalėjo taip būti, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kuri turėjo savo ministrą, ir, kuri valdė Vilniaus rajono savivaldybę, kažkaip nesugebėjo tos informacijos sužinoti ir valdyti“, – sakė S. Malinauskas.

Jo manymu, tai buvo „Valdemaro Tomaševskio parodymas, kad: „žiūrėk aš irgi turiu atskirame Lietuvos regione (…) galią. Čia – tu mums geras, ir aš tau pabūsiu geras“. O, kad tas gerumo parodymas – iš karto buvo nukritęs reitingas iki rekordinių žemumų, ir žmonės tą prisimins labai ilgai“, – kalbėjo S. Malinauskas.

Jis mano, kad šitos situacijos sprendimas būtų buvęs susisiekimo ministro keitimas.