Apie įtarimus sunkiu nusikaltimu politikui, kuriais jį kaltina neįvardijama moteris, pirmasis parašė portalas 15min.lt gegužės 4-osios, vakarą. Kaip skelbė portalas, moteris teigia, jog nusikaltimas įvykdytas šių metų kovo 15-os dienos vakarą, apie 23 valandą, Trakų rajono Vosyliukų kaime esančiame privačiame gyvenamajame name.

Šiandien politikas teigia, kad policija vis dar nebuvo jo pakvietusi apklausai ir jokios informacijos apie galimą nusikaltimą jam nėra suteikusi. Anot politiko, tai yra ne kas kita kaip politinis skandalas prieš rinkimus.

„Kaip rinkimai, taip naujas skandalas. Prieš paskutinius LR Seimo rinkimus buvo „listerijos" skandalas, o dabar išprievartavimas...
Ikiteisminis tyrimas tęsis mažiausiai iki rinkimų. Ir jo baigtis yra visiškai nesvarbi. Tikslas pasiektas. Apjuodintas prieš Lietuvą.
Informacija kaip virusas paplito, o aš jau 4 dienos jokios informacijos neturiu! Kreipiuosi visais būdais, bet man policija informacijos neteikia ir atvykti nekviečia. Kokią moterį? Kas atvežė? Į kokią ligoninę? Dėl ko? Kodėl pareiškėja delsė 10 dienų, o policija 1,5 mėnesio taip ir lieka paslaptis..." – savo feisbuko paskyroje klausia politikas.

Delfi primena, kad Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, jog policijos įvykių suvestinėje apie šį įvykį skelbiama nebuvo.

„Nebuvo (skelbiama), nes dėl nusikaltimo pobūdžio apie tokius gautus pranešimus suvestinėse neskelbiame“, – sakė R. Matonis. Daugiau informacijos Policijos departamento atstovas nei pirmadienį, nei antradienį neteikia. „Pranešimas iš moters gautas kovo 25-ą dieną. Šiuo metu policija aiškinasi, ar toks įvykis iš viso buvo. Plačiau įvykio detalių nekomentuosime“, – į klausimą, ar pradėtas ikiteisminis tyrimas ir kada, atsakė R. Matonis.

Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad procesinį sprendimą dėl gauto skundo apie galimą nusikalstamą veiką įstaiga privalo priimti per dešimt dienų, o, pradėjus ikiteisminį tyrimą, pastarasis turi būti užbaigtas per kuo trumpiausius terminus. Gautą nukentėjusiosios skundą nagrinėjančio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos vadovė Julija Samorokovskaja Delfi patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje pradėtas.

„Tyrimas pradėtas kovo 25-ą dieną pagal gautą nukentėjusiosios skundą dėl Baudžiamojo kodekso 149 straipsnyje numatytų veikų, t. y. dėl išžaginimo“, – teigė Vilniaus AVPK atstovė.