„Jeigu mes būtume darę tai, ko primygtinai reikalavo visą tą laikotarpį VPT, (...) tai šiandien neturėtume nė vienos pasirašytos sutarties. Turėtume įvairius ginčus, galbūt ir teisminius, ir tos apsaugos priemonės, kurios buvo reikalingos, geriausiu atveju pasiektų mūsų Lietuvą gal rugsėjį, gal spalio mėnesį“, – Seime per Vyriausybės valandą ketvirtadienį sakė S. Skvernelis, atsakydamas į parlamentarės Agnės Bilotaitės klausimą.

„Prašymas tarnyboms – jei matomos rizikos, reikėtų jas prevenciškai suvaldyti, o ne palaukti momento, kai įvyko sandoriai, ir pasakyti, kad čia neaiškus tiekėjas. Nors galiu pasakyti už valstybę (...), mes tikrinome kiekvieną tiekėją ir su ambasadorės pagalba Kinijoje tas buvo daroma, kad nenusipirktume nereikalingų, nekokybiškų prekių ar neliktume be pinigų“, – pridūrė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, šiuo metu, kai priemonėmis aprūpinta su rezervu į priekį, išimčių daryti nereikia ir aprūpinimas gali vykti vadovaujantis tomis normomis, kurios yra viešųjų pirkimų įstatyme.