„Siūlome vienkartinę 200 eurų išmoką mokėti ir išmokų vaikams gavėjams, nes Lietuvoje įvedus karantiną labiausiai pasikeitė vaikus auginančių šeimų gyvenimas. Dirbantys tėvai turi išgyventi ne tik iššūkius, kurie kyla darbo rinkoje, bet ir rūpintis namuose liekančiais vaikais, užtikrinti jų nuotolinį mokymąsi. Be to, Lietuva užima liūdinančią trečią vietą Europos Sąjungoje pagal vienišų tėvų procentą”, – rašoma pranešime.

Parlamentarai siūlo vienkartines išmokas skirti ne tik socialinio draudimo pensijų gavėjams, bet ir vaikams. Partijos nariai Mindaugas Puidokas ir Andrius Mazuronis Seime užregistravo šį siūlymą, bet šiandien Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas jam nepritarė.

„200 eurų papildoma išmoka prie vaiko pinigų greičiausia nepadengs visų šeimų patirtų kaštų, bet bent leis geriau pasirūpinti vaikais ar svarstyti galimybes juos išleisti į vasaros stovyklas, jei Vyriausybė jas leis organizuoti“, – sako projekto iniciatorius M.Puidokas.

Šiuo metu universalią išmoką vaikui gauna apie 508 tūkst. vaikų. Šio projekto įgyvendinimui prireiktų 101 milijono eurų. Lietuvos Vyriausybė šiuo metu yra pateikusi 5% nuo BVP vertės ekonomikos gelbėjimo planą.

„Manome, kad diskusijos turi tęstis dėl visų pasiūlymų, tačiau vienkartinės išmokos yra greitas ir efektyvus būdas didinti vartojimą”, – sako M.Puidokas.