Iš 19 Kauno rajone susirgusiųjų COVID-19 liga dauguma (11) buvo grįžę iš užsienio, 6 – turėję kontaktą su sergančiuoju, dviem atvejais priežastys nežinomos. Susirgusiųjų amžius – nuo 19 iki 58 metų.

Šiame rajone nediagnozuotas nė vienas prevenciškai tikrinamų socialines paslaugas teikiančių ar sveikatos įstaigų darbuotojų susirgimo COVID-19 liga atvejis. Šiems darbuotojams laboratoriniai tyrimai atliekami prioriteto tvarka, nustatyta sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimais.

Pasak Kauno rajono savivaldybės gydytojos Mildos Labašauskaitės, organizuoti ir vykdyti visų 12-os Kauno rajone veikiančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų, nepriklausomai nuo pavaldumo ir nuosavybės formos, darbuotojų patikrą dėl COVID-19 ligos įpareigotas Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras. Jo darbuotojai aprūpina kitas gydymo įstaigas ištirti reikalingomis priemonėmis ir surinktus ėminius pristato į priskirtą laboratoriją.

Vilkijos slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės darbuotojai yra tiriami jau trečią kartą. Visų 17-os Kauno rajone veikiančių socialinės globos ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojų tyrimus organizuoja Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras.

ELTA yra skelbusi, jog karščiuojančius Kauno rajono gyventojus pasirengusi priimti balandžio pradžioje Garliavoje įkurta Karščiavimo kliniką ligonių antplūdžio kol kas nesulaukė. Per mėnesį į ją kreipėsi 4 pacientai, visų jų atsakymai dėl COVID-19 ligos buvo neigiami.

„Šiomis dienomis priimtas valstybės operacijų vadovo sprendimas į darbuotojų, kurie turi būti prevenciškai tiriami dėl koronaviruso infekcijos, sąrašą įtraukti vaistininkus ir prekybos centrų darbuotojus, tad artimiausiomis dienomis prasidės ir jų tikrinimas“, – sakė Kauno rajono savivaldybės gydytoja M. Labašauskaitė.