„Kad prasmės neliko tai daryti. Aš tada planavau judėti ir pradėjau važinėti po savivaldybes, norėjau atsiduoti tam darbui, kad aplankyčiau kuo daugiau žmonių. Situacija pasikeitė, dabar tas pasitraukimas nebeturi prasmės, nes esame pririšti pagal karantino reikalavimus ir šioje situacijoje svarstėme, kad aš to neturiu daryti, rinkimų kampanija bus kitokia“, – LRT radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Anot valstiečių vadovo, rinkimų kampanija iš viešųjų erdvių, salių daugiau persikels į žiniasklaidą, socialinius tinklus, nes tiesioginiai susitikimai su rinkėjais bus ribojami.

„Aš tikiuosi, kad visi politikai labai aiškiai supranta, jog rinkimai dabar nėra prioritetas“, – pridūrė jis.

Apie pasitraukimą iš Seimo frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų R. Karbauskis buvo paskelbęs šių metų sausio pabaigoje. Šį sprendimą „valstiečių“ lyderis tąkart grindė noru važinėti po Lietuvą, lankyti savivaldybes.

Pasak R. Karbauskio, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų į Seimo rinkimus sąrašas turėtų paaiškėti gegužės pabaigoje.

Anot jo, nukelti Seimo rinkimų dėl koronaviruso pandemijos nesvarstoma, nes tai pažeistų ir Konstitucijoje įtvirtintą ketverių metų Seimo kadencijos trukmę.

R. Karbauskis sakė nepritariantis elektroniniam balsavimui Seimo rinkimuose, nes būtų sudėtinga užtikrinti jo saugumą. Tačiau neatmetė, jog balsavimas rudenį vyksiančiuose rinkimuose galėtų būti ištęstas į tris dienas.

„Galbūt mes galime padaryti balsavimą trijų dienų, bet balsuodami internetu, manau, mes tiesiog nesugebėsime užtikrinti saugumo. (...) Seimas turi ketverių metų kadenciją, atidėti rinkimus būtų beprasmiška“, – sakė R. Karbauskis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.