„Einame pagal pavasario darbų programą. Bus kviečiama STT, Teisingumo ministerijos atstovai. Svarstysime Nacionalinės kovos su korupcija 2015-2025 metų programos įgyvendinimą ir 2020-2022 metų tarpinstitucinio veiklos plano projektą. Plius išklausysime STT 2019 m. veiklos ataskaitą“, – Eltai teigė NSGK pirmininkas Dainius Gaižauskas.

Opozicija inicijuoja neeilinį posėdį

Opozicinių frakcijų nariai Gabrielius Landsbergis, Laurynas Kasčiūnas, Arvydas Anušauskas, Virgilijus Alekna, Dovilė Šakalienė ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Vytautas Bakas kreipėsi į NSGK pirmininką D. Gaižauską, kad šis trečiadienį surengtų neeilinį komiteto posėdį įtraukiant klausimus, susijusius su COVID-19 krize ir jos valdymu, korupcijos rizikos ir jos užkardymu, pasirengimu Nacionalinio saugumo strategijos peržiūrai bei kibernetinio saugumo užtikrinimu koronaviruso akivaizdoje.

„Tai klausimai, susiję su korupcijos rizikos ir jų užkardymas ekstremalios sveikatai situacijos metu. Taip pat mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros dėl COVID-19 koordinavimas. Taip pat pasirengimas Nacionalinio saugumo strategijos peržiūrai: valstybės rezervo stiprinimas, globalių prekybos grandinių peržiūra, epidemijų poveikis nacionaliniam saugumui, bioterorizmas ir pan.“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas.