Tai 47-tas mirties nuo šios infekcijos atvejis Lietuvoje.

Iš Kretingos rajone esančios Kartenos katalikiškosios palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės į KUL 84 metų moteris pervežta tą pačią dieną, kai slaugos ligoninėje buvo nustatytas viruso plitimas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė „Delfi“ sakė, kad moteris priklausė rizikos grupei, turėjo ligų.

Kretingos rajono administracijos direktorė Jolanta Girdvainė reiškia užuojautą šeimai ir sako, kad tokie dalykai sukrečia.

„Kai pablogėjo jos sveikata, moterį norėta perkelti į kitą ligoninę, dėl to ir buvo ištirta. Tuomet ir paaiškėjo, kad ji serga koronavirusu. Dar vyksta tyrimas, kaip virusas pateko į globos namus“, – sako J. Girdvainė.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad paskelbus karantiną žmonės raginami vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus, kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas. Sušvelninus karantino sąlygas, turime išlikti budrūs, lankydamiesi viešose vietose ir toliau griežtai laikytis visų apsisaugojimo priemonių.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki gegužės 11 d. 24 val.