„Karantinas išlieka. Kiekvienas švelnėjimas pareigūnams padidina darbo apimtis, nes atsiranda vis naujų objektų ir stebėjimų viešose erdvėse. Taip pat nors pradeda dirbti įmonės, bet vis tiek bendro karantino sąlygos išlieka. Todėl labai svarbu pareigūnų įspėjimai ir stebėsena, kaip žmonės elgiasi situacijose. Ar tas palengvinimas traktuojamas kaip visiškas atsipalaidavimas. Lietuvoje vis dar yra ekstremali situacija, ir pandemijos niekas neatšaukė, ir karantino sąlygos yra privalomos visiems. Pareigūnai nuo pat pradžios dirba sustiprinto parengties režimu, ir šis režimas mūsų pareigūnams tikrai nėra atšaukiamas“, – LRT radijui sakė R. Tamašunienė.

Visuotinis karantinas Lietuvoje paskelbtas nuo kovo 16 iki gegužės 11 dienos.

Nuo pirmadienio savo paslaugas, esant tam tikriems reikalavimams, gali teikti kirpyklos ir nagų priežiūros salonai, lauko kavinės, bibliotekos, muziejai ir zoologijos sodai, atveriama galimybė tam tikrų sporto rūšių profesionalioms treniruotėms lauke.

Kaukių dėvėjimas viešose vietose ir toliau išlieka privalomas, išskyrus tuos atvejus, kai valgoma ar geriama viešojo maitinimo įstaigose.