„Kiek tiksliai užsiregistravo, pasakyti šiuo metu sunku, bet matėme padidėjusį aktyvumą punktuose. (...) Buvo žmonių, kurie ir dėl slogos paskambina ir šiaip dėl bendro silpnumo, visokių atvejų išlikę, bet nerimas yra sumažėjęs, nei buvo pradžioje“, – LRT radijui sakė G. Beinaravičiūtė.

Anot jos, eilėje tyrimui praktiškai laukti nereikia.

„Beveik kiekvienas miestas turi galimybę užsiregistruoti šiai dienai arba rytojui. Eilė buvo susidariusi tik Vilniuje, kai suskambino vienu metu labai daug vilniečių, tai iki šiandienos punktas jau buvo pilnas, rytojui pradėjome registruoti jau vakar“, – teigė Karštosios linijos 1808 koordinatorė.

„Lyginant su pačia pradžia, kai linija atsidarė, skambučių yra šiek tiek mažiau, kadangi yra aiškiau, kaip veikia šalyje karantinas“, – pridūrė G. Beinaravičiūtė.

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Utenoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Marijampolėje, Tauragėje, Telšiuose, Alytuje ilgąjį savaitgalį prie prekybos centrų žmonėms buvo dalijami kvietimai atvykti išsitirti dėl koronavirusinės infekcijos (COVID-19). Testuojami visi norintys, nors ir nejaučia jokių simptomų.