„Kodėl gi ne? Pirmoji išmoka pasieks greičiausiu metu, kai tik bus įmanoma, o greičiausias laikas – rugpjūtis, nes iki to laiko, kiek žinau, keičiasi informacinių technologijų aptarnaujanti kompanija, (…) ir anksčiau tiesiog neįmanoma tą padaryti. (…)

Sprendimas dėl kitų galimų išmokų subręs esant poreikiui. „Sodra“ turi rezervą, jis yra gana didelis. Kada neliko fiskalinės drausmės reikalavimų, kuriuos anksčiau kėlė Europos Sąjunga, dabar rezervų naudojimas yra įmanomas. O kadangi situacija yra ekstremali, tai jis yra logiškas“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Pasak LVŽS pirmininko, naudojami tie pinigai, kurie priklauso senjorams.

„Tos sumos, kurios dabar nesusirenka, jeigu dabar bus keli mėnesiai tokie, tai jos bus atidėtos. Jos sugrįš į „Sodrą“, nes jos yra nepanaikintos, mokesčiai nesumažinti, o tiesiog atidėti mokėjimai.

Tokių atidėtų mokėjimų dabar yra apie 320 mln. eurų, kalbant tik apie „Sodrą“. Kitaip sakant, situacija yra tokia, kad mes tikrai tą galime daryti ir darysime“, – sakė R. Karbauskis.

Jo manymu, vienodas išmokos dydis nepriklausomai nuo gaunamos pensijos dydžio yra socialiai teisingas, ir sukels mažiausiai pasipiktinimo tarp pačių senjorų.

„Bėdos pas visus vienodos“, – kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS lyderis skaičiavo, kad apie 180 mln. eurų skirta senjorams.

„Pagal tokią sumą, mes dar galėtume dvi tokias išmokas padaryti iš rezervo, nekalbant apie tai, kad galima naudoti ir pasiskolintas lėšas, jeigu reikia. (…) Gali būti, kad rugsėjį, spalį arba lapkritį bus dar vienas sprendimas priimtas, jeigu toks poreikis bus“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Delfi“ primena, kad Vyriausybė trečiadienį pritarė naujoms subsidijoms gyventojams ir darbdaviams. Paketas numato minimalios algos dydžio subsidijas laikinai nedirbusiems, o darbo netekusiems žmonėms pusę metų bus mokama 200 eurų darbo paieškos išmoka, tokią pat vienkartinę išmoką gaus sunkumų patiriantys įvairių pensijų bei šalpos išmokų gavėjai.